Вчені назвали харчову добавку, яка знижує ризик смерті при COVID-19

    56

    Фахівці медичного дослідницького інституту госпіталю дель Мар і університету Помпеу Фабра визначили, що вживання харчових добавок з цинком знижує ризик смертей, а також скорочує час одужання пацієнтів з COVID-19. Дослідження було опубліковане в журналі Nutrients.

    Вчені провели аналіз рівня цинку у 249 дорослих, які були заражені вірусом. Відзначається, що вони проходили лікування з 9 березня по 1 квітня 2020 року.

    Згідно з опублікованими 9 лютого даними, в лікарні середня тривалість перебування пацієнтів з низьким значенням мікроелементу в організмі склала 25 днів, тоді як у людей з нормальними показниками 8 днів.

    Крім того, вміст цинку в крові був приблизно на 20% вищим у тих, хто переніс інфекцію.

    Фахівці відзначають, що подібний прогноз обумовлений його впливом на імунний дисбаланс і підвищенням вірусного навантаження.

    Раніше в цей день повідомлялося, що вчені з Бірмінгемського університету визначили, що жінки з синдромом полікістозних яєчників (СПКЯ) схильні до вищого ризику захворювання COVID-19. Відповідний матеріал опублікував журнал European Journal of Endocrinology. Один з авторів дослідження Анурадха Субраманіан зазначає, що результати необхідно враховувати при розробці рекомендацій у сфері охорони здоров’я, з огляду на високу поширеність СПКЯ.

    Джерело: mdpi.com