Xiaomi випустить мишу з голосовим управлінням

    97

    Інформація про пристрій вже з’явилася на сайті організації Bluetooth SIG. Миша буде називатися Mi Smart Mouse.

    В арсеналі продукції Xiaomi вже є кілька моделей мишей і клавіатур для комп’ютерів. Компанія випускає їх як під своїм брендом, так і під брендами партнерів в рамках власної екосистеми. Деякі з них вже успішно продаються за межами Китаю. Наприклад, бездротова миша Mi Portable Wireless Mouse, яка незабаром повинна отримати оновлення. Згідно з інформацією Bluetooth SIG, вона буде називатися Mi Smart Mouse.

    Оскільки майбутня новинка засвітилася в базі даних некомерційної організації Bluetooth SIG з номером моделі XASB01ME, це означає, що вона пройшла сертифікацію. Судячи з опису, пристрій отримає оптичний сенсор з роздільною здатністю 4000 DPI і чотиринаправлене колесо прокрутки. Але найцікавіша її особливість — це підтримка голосових команд. Кілька місяців тому компанія вже випустила клавіатуру з голосовим уведенням. Мабуть, аналогічна технологія буде використовуватися і в Mi Smart Mouse.

    Миша буде підключатися до комп’ютера через Bluetooth 5.0 і по Wi-Fi. Передбачається, що новинку оснастять вбудованим акумулятором. Інші деталі поки невідомі. Запуск пристрою може відбутися найближчим часом.