Представлено датчик зображення Samsung ISOCELL GN1 з найшвидшим автофокусом і кращими нічними фото

    126

    50 Мп і 1,2 мкм.

    Компанія Samsung Electronics сьогодні представила новий 50-мегапіксельний датчик зображення Samsung ISOCELL GN1 з великими пікселями розміром 1,2 мкм. Це перший сенсор Samsung, що пропонує технології Dual Pixel і Tetracell.

    Завдяки відносно великому розміру пікселя Samsung ISOCELL GN1 виводить можливості датчика зображення на новий рівень, поєднуючи підвищену світлочутливість для знімків при слабкому освітленні і швидкий автофокус на рівні дзеркальних камер для динамічних сцен.

    За заявою виробника Samsung ISOCELL GN1, пропонує найшвидшу на ринку систему фазового автофокусу. Технологія Samsung Dual Pixel розміщує два фотодіоди поруч один з одним в одному пікселі, який може приймати світло під різними кутами для визначення фази. Датчик може миттєво виявляти і фокусуватися на бажаному нерухомому або рухомому об’єкті з будь-якого кута, навіть в умовах низької освітленості.

    Для зйомки при слабкому освітленні GN1 використовує Tetracell, технологію злиття пікселів, яка покращує здатність пікселів захоплювати і обробляти більше світла. Об’єднуючи чотири піксельних сигнали в один, Tetracell подвоює розмір пікселя датчика зображення до 2,4 мкм і збільшує світлочутливість в чотири рази, роблячи більш яскраві фотографії роздільною здатністю 12,5 Мп.

    На додаток до технологій Dual Pixel і Tetracell, GN1 також отримав технологію Smart-ISO, яка інтелектуально вибирає оптимальне значення ISO і HDR в реальному часі, дозволяючи захоплювати сцену з кількома експозиціями одночасно. Також датчик отримав електронну стабілізацію зображення на основі гіроскопа, яка дозволяє робити парні фото та відеоролики навіть в русі. Датчик зображення підтримує запис відео до 8K з частотою 30 кадрів в секунду.

    Samsung ISOCELL GN1 надійде в масове виробництво в цьому місяці.

    Джерело: ixbt.com