Netflix знижує якість мовлення на прохання Євросоюзу

    606

    Netflix прислухається до рекомендацій єврокомісара Тьєррі Бретона і скоротить трафік. Для цього компанія знизить можливості перегляду відео у високій якості до SD рівня.

    Для початку це буде зроблено в Іспанії та Італії, а потім торкнеться і всіх інших країн Євросоюзу. Це, на думку Тьєррі Бретона, допоможе знизити навантаження на мережі зв’язку та забезпечить можливість безперебійної роботи інфраструктури. Очікується, що подібні заходи допоможуть знизити на 25% навантаження на мережі зв’язку і дозволять уникнути збоїв в роботі інтернет-провайдерів.

    Заходи щодо зниження якості передачі будуть прийняті в усіх країнах Євросоюзу протягом найближчих двох днів. Такі обмеження Netflix робитиме протягом наступних 30 днів і розширить їх далі, якщо буде потрібно. В Європі у Netflix 42 млн передплатників.

    YouTube і Amazon приєдналися до Netflix в питанні підтримки цієї ініціативи і готові також обмежити якість передачі відео в своїх сервісах. Потоковий сервіс Disney plus відклав запуск свого мовлення в Європі на два тижні від запланованої раніше дати 24 березня по прохання французького уряду.

    Джерело: Reuters