Huawei готує утиліту для пошуку і установки додатків в обхід Google Play

    97

    Відтоді як Google заборонила Huawei встановлювати свої сервіси на смартфони, китайська компанія активно працює над створенням альтернативної екосистеми додатків. Крім того, вона заручилася підтримкою Oppo, Vivo і Xiaomi в справі створення аналога Play Store і виділяє не менше $1 млрд для винагороди розробників, що створюють софт для її екосистеми.

    Але технологічному гіганту знадобиться час, щоб довести до розуму власні сервіси та додатки, а також добитися різноманітності. Тим часом користувачам пристроїв Huawei без сервісів Google доводиться самостійно шерстити простори Інтернету в пошуках потрібних додатків. Компанія це розуміє і вирішила спростити процедуру пошуку потрібних утиліт.

    На даний момент готується до виходу додаток AppSearch як інструмент комфортного пошуку і завантаження програм, яких немає в фірмовому магазині додатків AppGallery. Як приклад додатків, які користувачі зможуть знайти та встановити за допомогою AppSearch, наводиться Instagram, Twitter і Facebook.

    Утиліта шукає і встановлює додатки з інших маркетплейсів, а не з офіційного магазину Play Store. Зокрема, мова йде про Amazon, APKPure, APKMirror і APKMonk, а також про будь-який сайт завантаження, пов’язаний з відповідним додатком.

    Найближчим часом AppSearch буде доступний в 13 країнах світу і в список обраних на даний момент не потрапили Росія, Україна і Казахстан. Нова утиліта стала об’єктом пильної уваги з боку Google, і її фахівці намагаються з’ясувати, чи відповідає вона нормам чинного законодавства США.

    Джерело: forbes

     



    • інші новини