Українці назвали розмір зарплати для чиновників – опитування

    995

    Поки в Україні члени Кабміну прем’єр-міністра Олексія Гончарука отримують зарплати набагато більші, ніж в урядах Чехії і Польщі, середня зарплата по Україні зараз становить 10687 гривень. Однак більшість українців (79%) вважають, що виплати топ-чиновникам, які набагато перевищують середні по країні, не дозволять повністю побороти корупцію.

    Про це свідчить недавнє опитування, проведеного Research & Branding Group.

    79% громадян України сумніваються, що космічні зарплати чиновників допоможуть перемогти корупцію в країні. Протилежної точки зору дотримується лише кожен десятий (10%) житель країни. Решта не змогли відповісти.

    У той же час, за оцінкою громадян, достатній рівень виплат (зарплат, премій і надбавок) українським чиновникам вищого ешелону, щоб повністю запобігти корупції, в середньому повинен становити 31 609 грн. Цікаво, що представникам виконавчої влади і топ-чиновникам українці згодні платити більше, ніж народним обранцям.

    Опитування проводилося з 24 січня по 2 лютого 2020 року. Опитали 1 804 респондентів віком від 18 років і старше. Вибірка репрезентує населення України за статтю, віком, типом населеного пункту та регіоном проживання (за винятком непідконтрольних територій Донецької, Луганської областей і Криму). Метод опитування – особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Максимальна похибка вибірки не перевищує +/- 2,4%.