Партія Північної Кореї сказала: потрібен унікальний смартфон! І він з’явився

    106

    Є таке поняття як цифровий націоналізм. Серед носіїв цієї ідеї можна назвати Китай і Північну Корею, де національний сегмент інтернету відділений від світового. У випадку з Північною Кореєю правильніше буде говорити про повну ізоляцію і це простежується у випуску електроніки.

    Сірий ринок мобільників в цій країні існує, але головний акцент на моделі, випущені в самій Північній Кореї. Чергова новинка – Kindalai 7, створена за дорученням північнокорейської Комуністичної партії і її керівника Кім Чен Ина.

    Створено смартфон компанією Wanjingtai Information Technology і позиціюється як унікальний продукт для цієї країни. Ексклюзивним його в цій країні робить «передова» технологія біометричної ідентифікації, в основу якої покладено три способи аутентифікації: відбиток пальця, розпізнання особи і голосу.

    Крім того, є функція голосового введення тексту, яка стане в пригоді, перш за все, для створення заміток. Працює новинка під управлінням фірмової операційної системи від виробника.

    Сам смартфон підносять як чергове досягнення північнокорейських інженерів і вчених. Хоча за фактом подібна біометрична ідентифікація стала справою буденною в сучасних смартфонах. Що стосується апаратних характеристик, то про них нічого не сказано.

    Джерело: news.mydrivers.com



    • інші новини