У давньому тексті про Адама і Єву знайшли таємне послання

    264

    В опублікованій 350 років тому поемі Джона Мільтона “Втрачений рай” фахівці з Університету Тафтса в США виявили таємне послання всередині тексту – акровірш. Це повідомлення присвячене гріхопадінню перших людей і грішному ангелу Сатані. Про це повідомляє видання Science Alert.

    У книзі, де Сатана умовив Єву скуштувати заборонений плід, а та змушує Адама зробити те ж саме, перші літери рядків утворюють FFAALLAF. Це інтерпретується як подвійне “fall” (“падіння”), що читається зверху вниз, а третє “fall” читається знизу вгору. Фахівці вважають, що перша половина акровірша символізує собою падіння Адама і Єви, а друга відноситься до самого Сатани.

    Акровірш попереджає читача, що має статися, і що змій, незважаючи на спробу виглядати добрим, насправді має злі наміри, що призведе, в кінцевому підсумку, до трагедії – вигнання людства з Раю.

    FFAALLAF – не перший акровірш, який був виявлений через кілька століть після публікації твору. У 1977 році в поемі знайшли акростих SATAN. Автор протиставляв їх основному тексту, щоб показати читачеві, що все насправді не так, як здається. Цим же прийомом користувалися Данте Аліг’єрі і римський поет Вергілій.