Google заборонила десятки популярних додатків для Android

    3575

    За останні п’ять років в деяких країнах світу, а разом з тим і в багатьох окремих регіонах США частково або повністю легалізували продаж легких наркотиків, на зразок марихуани. Дозволені, як правило, такі наркотичні речовини, які містять в собі THC (тетрагідроканнабінол). На практиці це означає, що будь-яка людина, опинившись в такій частині світу, може абсолютно спокійно купити його в найближчому магазині, а потім робити з ним все, що йому захочеться, немов це сигарети або пачка чипсів. З кожним роком все в більшій кількості штатів на території США дозволяють такі наркотики, проте Google виступає категорично проти цього.

    У магазині Google Play встигли з’явитися десятки додатків, призначений для покупки наркотиків з доставкою в будь-який зручний місце. Деякі з таких програм, можливо з цікавості, завантажили мільйони людей, а хороші тому приклад – Eaze і Weedmaps. З якоїсь причини, яка тримається в секреті, компанія Google вважає за необхідне повністю заборонити публікувати в плеймаркете G Play будь-які програми, який дозволяють купувати, вирощувати і передавати наркотики в реальному світі. У підсумку, всі програми з такими функціональними можливостями, а їх творці вже встигли заробити мільйони доларів, тепер заборонено публікувати в даному магазині.

    Тепер завантажувати будь-які програми, призначені для покупки наркотиків, можна тільки зі сторонніх джерел. В майбутньому, як вважають експерти, Google може ще сильніше посилити правила фірмового магазину в цьому плані. Не можна не помітити, що будь-які наркотичні препарати в Росії категорично строго-настрого заборонені. За їх зберігання, продаж та виготовлення передбачена кримінальна відповідальність, і саме тому в російській версії G Play для Android подібні програми завжди були заборонені, тобто користувачі не могли їх не тільки завантажити, але ще і навіть просто елементарно переглянути опис.