7 найдивовижніших та найцікавіших красивих кратерів (14 фото)

641

Вашій увазі пропонуємо трохи познайомитися з дивовижними, найцікавішими і навіть населеними вулканічними кратерами.

1. Кратер Молокіні

15 тисяч років тому в одному кратерів вулкану стався вибух лавою, після чого утворився Молокіні у своїй прекрасній формі місяця. Тут мешкає безліч риб з більш, ніж 245 видів і близько 40 видів коралів, які є до того ж ще й дуже рідкісними, оскільки в Тихому океані таких не зустріти.

7 завораживающие красивых кратеров (14 фото)

За рахунок того, що на острові абсолютно відсутній грунт і навколо підносяться одні скелі, вода всередині нього вважається найчистішою з усіх Гавайських островів.

2. Кратер Diamond Head

Кратеру налічується близько 200 000 років, що знаходиться на сході узбережжя Waikiki. По праву є однією з відвідуваною пам’яткою на Гавайях.

3. Кратер Seongsan Ilchulbong

Друга назва кратера «Пік Сходу Сонця». Воронка утворилася в результаті гідровулканічного виверження, що сталося на дні моря ще 4000 років тому. Кратер має висоту в 182 метра, має чашеподібну форму, де виростає пишна рослинність з декількома рідкісними видами рослин.

4. Кратер Келімуту

Казково красивий вулкан Келімуту розташувався на острові Флорес і досягає висоти 1639 метрів. Усередині знаходяться три озера, що мають різні кольори, які змінюються від чорного до бірюзового, червоно-коричневому або зеленому. Озера мають різний мінеральний склад, від яких і залежить їх колірний відтінок.

5. Кратер острова Аоґасіма (Aogashima)

Це населений вулканічний острів, що знаходиться посеред Філіппінського моря, проте управляється Японією. Шматочок суші площею близько 9 кв.м. Найвища точка знаходиться на висоті 423 метра. Жителі острова залишаються відданими йому, всупереч тому, що він час від часу забирає життя під час вивержень. За даними на 2009 рік – кількість жителів у ньому склало 205 осіб.

6. Кратер Rocas Bainbridge

Галапагоські острови мають честь володіти таким чудовим кратером, куди іноді заглядають фламінго.

7. Кратер Nabiyotum

7 завораживающие красивых кратеров (14 фото)

Кратер знаходиться в Кенії на озері Туркана, маючи рідкісну правильну для кратера форму. А відкритий він був ще в кінці XIX століття європейцями.



• не пропусти