Столові гори. Чудеса природи

2837

Гори – стільниці вважаються одними з самих древніх геологічних утворень на Землі, що датуються двома мільярдами років тому.На вершинах столових гір водиться велика кількість унікальних тварин, ростуть унікальні рослини, які більше не зустрічаються ніде в світі.

В продовження розповіді про найвищих горах континентів слід добірка дивовижних столових гір світу.

Гора Коннер.

Гора Коннер має плоску вершину, а сама форма гори – підковоподібна.

Браун Блафф.

Розташована на північній частині Антарктичного півострова, Браун Блафф має висоту 745 метрів. Сама скеля в більшій частині складається з льоду, проте в деяких місцях проглядається червоно-коричневий колір. Береги перед Брауном Блафф є домом для тисяч пінгвінів.

горы

Гора Асгард.

Гора Асгард з двома окремими загостреними горами і з двома плоскими вершинами, розташована в національному парку на острові Баффінова Земля. Пік названий на честь Асгард, царства богів у скандинавській міфології.

Кукенан.

Гора, висотою 2680 метрів і близько 3 км в довжину. Вона розташована поряд з більш відомої горою Рорайма. Кукенан – труднопостігаемая гора, тому альпіністи цікавляться нею рідше, ніж горою Рорайма.

Heroubreio.

Розташована в Ісландії, гора має плоску вершину, яка була сформована після виверження вулкана. Гора дуже небезпечна і на ній часто відбуваються обвали. Перше сходження було здійснено в 1908 році.

Дебре Дамо.

Дебре Дамо – гора з самої плоскою вершиною в північній Ефіопії. На горі знаходиться найстаріший монастир, побудований в 6 столітті сирійськими ченцями. У монастирі зберігається бібліотека рукописів, що збереглася з самого раннього існування монастиря.

Каньонлендс.

Каньонлендс в східному штаті Юта є національним парком з барвистими пейзажами, ерозіями, горами і пагорбами. Річки Колорадо і Грин-Ривер ділять парк на кілька районів. Один район – острів в небі, місце, звідки відкривається дивовижний вид.

Ауянтепуй.

Ауянтепуй, що означає “Гора диявола” на мові корінного народу пемон, є самим відвідуваним місцем у Венесуелі. Найвищий водоспад у світі, водоспад Анхель, падає з ущелин поблизу вершини Ауянтепуй.

Гора Рорайма.

Гора Рорайма є найвищою (2772 метра) і самий відомої у Венесуелі. Гора Рорайма стала знаменитою в 1912 році, коли сер Артур Конан Дойль написав свій роман під назвою «The Lost World». Він описує сходження на гору Рорайма, то, як гірська експедиція вирушила на пошуки доісторичних рослин і динозаврів.

Столова гора.

З видом на Кейптаун, Столова гора є найвідомішою з гір – стільниць у світі. Найвища точка на горі – це 1086 метрів над рівнем моря.