ТОП 6. Найкрасивіші знамениті старі вітряні млини (ФОТО)

2160

Енергія вітру використовувалася для приведення в рух вітрильних кораблів з давніх часів. Наступний крок у використанні вітру – забезпечення механічної енергії. У 1 столітті нашої ери грецький інженер Херон винайшов вітряні колеса. Найбільш ранні вітряні млини були побудовані в Персії в IX столітті. Вони використовувалися для подрібнення зерна. Перші вітряні млини в Європі з’явилися в XII столітті. Всі вітряні млини в середньовічній Європі обертатися по горизонтальній осі.

1. Родос. Вітряні млини.

Античний порт Мандраки колись був військовим портом стародавнього Родосу і будинком знаменитого Колоса Родоського , одного з 7 чудес світу. Сьогодні Мандраки залишається недоторканим. Тут знаходиться кафе з видом на яхти, рибальські човни і три середньовічні вітряки.

Еланд. Вітряні млини.

Еланд – другий за величиною, малонаселений острів Швеції. Більшу частину острова займають сільськогосподарські землі і ліси. Дерев’яні вітряки, яких на острові близько 400, – головний символ острова. Вони були побудовані для приватних господарств. В даний час всі млини мають статус історичних пам’яток.

Заансе Сханс.

Заансе Сханс знаходиться під відкритим небом заповідника та музею, на березі річки Заан, на північ від Заандам в Нідерландах.Він відображає традиційну архітектуру XVII і XVIII століть. Кілька вітряних млинів функціонують і зараз, як майстерні ремісників, до того ж вони відкриті для відвідування. Вітряки служать для розпилу деревини, помелу зерна, і для виробництва горіхового масла.Ці млини входять до числа самих знаменитих пам’яток Нідерландів .

Вітряки Ла-Манча.

Кастілло Ла-Манча – великі рівнинні території центральної Іспанії. Це земля середньовічних замків, вина і знаменитих вітряних млинів. Про це місце згадується в творі «Дон Кіхот» Мігеля Сервантеса. Опублікований в 2 томах, в 1605 і 1615, роман «Дон Кіхот» був переведений на безліч мов.

Міконос. Вітряні млини.

Вітряки Міконос є однією з найбільш впізнаваних пам’яток всього грецького острова. 5 вітряних млинів в місті Міконос – це буде перше, що ви побачите коли корабель наблизиться до гавані. На острові існують 16 млинів. Більшість з них були побудовані венеціанцями в XVI столітті і використовувалися для подрібнення пшениці.

Кіндердейк.

Більше 1,000 старих вітряків досі існують в Нідерландах. Найбільша концентрація голландських млинів може бути знайдена в районі Кіндердейк. (Дамба дітей). Для відведення надлишків води з польдерів, які розташовані нижче рівня моря, 19 вітряних млинів були побудовані в 1740 році. Вони добре збереглися до наших днів і все ще можуть використовуватися. Кіндердейк є однією з головних туристичних визначних пам’яток в Нідерландах.



• не пропусти