Незвичайна колекція Porsche в музеї Штутгарта (18 фото)

354

Багатьом улюблена спортивна марка автомобіля Porsche стала відома світові після відкриття Фердинандом Порше автокомпанії «Porsche» в 1931 році. Це відкриття мало величезне значення в галузі автомобілебудування. На даний момент, якщо у вас з’явилося бажання ближче познайомиться з історією розвитку Porsche, тоді у вас є шанс відвідати його музей, що знаходиться в Штутгарті.

Захоплюючись з раннього віку технікою, Фердинанд в 25 років відкриває світу модель концепт гібридного передньопривідного автомобіля Лонер-Порше, названого на честь віденського кузовного майстра Людовіга Лонера, що є на той момент господарем «K&K Hofwagenfabrik Jakob Lohner & Co». Так в 1900 році вперше в світі на Паризькій виставці був продемонстрований цей, тоді ще унікальний автомобіль з наявністю двох електромоторів і бензиновим двигуном.

З цього моменту Фердинанд починає впевнено розвиватися в цьому напрямку, дійшовши в 30 років до посади головного конструктора Austro-Daimler, а ще через деякий час – до головного інженера штутгартської Daimler AG.

1931 Фердинанду Порше ознаменувався, як рік відкриття конструкторського бюро і під його початком починається випуск великої кількості легендарних автомобілів. До слова кажучи, популярний в 20 столітті Фольксваген «Жук» був створений також Фердинандом, за образом якого потім була зібрана перша модель Porsche.

У період Другої Світової війни компанія Порше випускала танки, всюдиходи, бойові машини і не тільки.



• не пропусти