Цвинтар автомобілів Шатільйон. (7 фото)

364

Прямо в середині невеликого лісу поблизу Шатійону, невеликого села в південній Бельгії, знаходиться цвинтар кинутих старих автомобілів. Ці автомобілі одного разу належали американським солдатам, які були розміщені в цьому регіоні. Коли Друга Світова війна закінчилася, всі військові війська відправили назад в США, але вартість відвантаження всіх машин була занадто дорога. Тому чиновники вирішили залишити все це добро в Бельгії. Автомобілі були підвезені на пагорб, один за іншим, красиво припарковані і, так чи інакше, приховані від зовнішнього світу.

Повернувшись додому в США, солдатам надали можливість повернути їх автомобілі, але необхідно було взяти особисту відповідальність за всі витрати на відвантаження та доставку. Жоден автомобіль не був повернений в підсумку.

Утворилося чотири автомобільних кладовища навколо Шатійону і цілих 500 транспортних засобів. Сьогодні доступно тільки одне з них. Протягом довгого часу корозія і розпад стерли старі кузова в прах, а деякі були вкрадені автомобільними колекціонерами і місцевими жителями.

Цвинтар автомобілів Шатільйон (1)

Цвинтар автомобілів Шатільйон (2)

Цвинтар автомобілів Шатільйон (3)

Цвинтар автомобілів Шатільйон (4)

Цвинтар автомобілів Шатільйон (5)

Цвинтар автомобілів Шатільйон (6)

Цвинтар автомобілів Шатільйон (7)



• не пропусти