Наймилозвучніші слова української мови в яскравих картинках

Спільнота СловОпис склала добірку гарних українських слів, які варто вживати кожному українцю. Давайте використовувати все розмаїття нашої мови щоб кожного дня відчувати її неповторність.

Худнемо без дієт: 12 підтверджених наукою способів

Чи знаєте ви, що 9 з 10 людей, які вирішили худнути за допомогою дієт не отримують бажаного результату. Деякі навіть набирають ще більшу вагу,...

7 веселих цитат з книги “Тореадори з Васюківки”

30 січня класику сучасної української літератури Всеволоду Нестайку виповнилося б 93 роки. Ми не можемо не згадати улюблену книгу "Тореадори з Васюківки" - один...

“300 українських спартанців” та інше. Головні міфи про бій під Крутами

Крути – “українські Фермопіли”, де на захист незалежності стали тільки 300 студентів і гімназистів? Вирішальний бій – чи незначний епізод, який не вплинув на...

20 дивовижних макрофотографій, які дозволять побачити речі незвичайно близько та розглянути...

Якщо велике бачиться на відстані, то щоб розглянути маленькі речі, потрібно підійти до них дуже близько. І все одно людське око не розрізнить багато,...

Страшно і дуже красиво: 10 естетичних фільмів жахів

Після перегляду трусяться коліна, а світло горить всю ніч. Відірватися неможливо, бо фільми жахливі, але такі прекрасні й продумані. Багато фільмів жахів люди уявляють,...

Книжки на вихідні: захопливі пригоди, детективні розслідування й трилери

Немає нічого схожого на відчуття, яке ми отримуємо від читання приголомшливого трилера або пригодницького роману. Мабуть, усі пам’ятають книжку, що не давала заснути, майже...

Гончарне мистецтво: подих минулого в інтерпретуванні сучасного життя

Прикрашати свій побут унікальними речами, створеними за традиціями народного мистецтва, непомітно стало атрибутом сучасного життя. Це й не дивно, адже традиційне ужиткове мистецтво зачаровує...

10 варіантів оригінальних страв на Новий рік для м’ясоїдів і веганів

У святкову ніч хочеться приготувати щось особливе. Хтось і досі не уявляє новорічну ніч без тазика олів’є й шуби, але часи змінюються. Кулінари вигадують...