10 країн, куди не варто їхати в 2019 році, і 10 альтернативних напрямків

1638

Якщо ви зараз плануєте цьогорічну подорож, то нове дослідження міжнародних експертів допоможе вам швидше впоратися з вибором напрямку для відпустки. Фахівці проаналізували ситуацію у кожній країні світу і опублікували інтерактивну карту найбезпечніших місць для туристів.

Ми уважно вивчили карту світу і з’ясували, чому поїздка до Ірану в 2019 році буде такою ж легкою і приємною, як і в будь-яку європейську країну, а відпустка в Єгипті або Таїланді може стати ризикованою пригодою.

1. Єгипет і Марокко

https://www.instagram.com/p/BraRKVwn02-/?utm_source=ig_web_copy_link

Уряд деяких європейських країн рекомендує відкласти поїздку до Єгипту до тих часів, коли знизиться рівень напруженості в країні.

https://www.instagram.com/p/BkfNVoKFOKj/?utm_source=ig_web_copy_link

В якості альтернативного напрямку на африканському континенті можна розглянути Марокко, яке, за даними дослідження, вважається безпечною країною для подорожей. Тут вранці можна скупатися в Атлантичному океані, а до обіду легко дістатися до Середземного моря. Ті, хто любить просто гуляти по місту і полювати на дивовижні сувеніри, відразу закохаються в місцеві колоритні вулички з різнокольоровими будиночками. А екстремали зможуть побувати у найвідомішій пустелі світу і підкорити Атлаські гори.

2. Іспанія і Словенія

https://www.instagram.com/p/BcHoGPFgUqd/?utm_source=ig_web_copy_link

Іспанія давно стала місцем тяжіння багатьох відпочиваючих, але сюди ж тягнуться і тисячі нелегальних мігрантів, які можуть затьмарити ваш відпочинок.

https://www.instagram.com/p/BoEpsXpHNqh/?utm_source=ig_web_copy_link

Якщо вам хочеться вирушити у подорож саме в Європу, то слід звернути увагу на Словенію. Вона входить до п’ятірки найбільш безпечних країн для туризму в 2019 році. Пляжі не поступаються за рівнем комфорту іспанським, а ціни тут істотно нижчі.

3. Естонія і Фінляндія

https://www.instagram.com/p/BrGX0uKn7hF/?utm_source=ig_web_copy_link

Малоймовірно, що в Естонії вас чекатимуть будь-які серйозні неприємності. Хоча, за даними дослідження, це далеко не ідеальна країна для подорожей. Туристи тут легко можуть нарватися на кишенькових злодіїв.

https://www.instagram.com/p/BqkqZGwF5Pc/?utm_source=ig_web_copy_link

Фінляндія очолює список найбезпечніших країн для туристів і пропонує різні види пригод в будь-який сезон і для людей різного віку. А взимку сюди найкраще вирушити на пошуки Діда Мороза і північного сяйва.

4. Туніс і Гамбія

https://www.instagram.com/p/BV7F8jMAYVv/?utm_source=ig_web_copy_link

Колись дуже популярний серед європейських туристів Туніс сьогодні експерти не рекомендують в якості напрямку для відпустки в 2019 році. Місцева влада поки не може забезпечити повну безпеку для мандрівників за межами готелів.

https://www.instagram.com/p/BdP2U7ellFh/?utm_source=ig_web_copy_link

Гамбія входить в число найбезпечніших африканських країн для туризму в 2019 році. Тут ви можете побачити екзотичних тварин, що вільно гуляють вулицями міст, або поїхати на сафарі. А ціни на переліт з Європи на чартерних рейсах порадують вас своєю доступністю.

5. Мексика і Куба

© Pixabay

Вирушаючи в подорож до Мексики, слід пам’ятати, що велика частина країни не рекомендується для відвідування. За останній час було зареєстровано кілька неприємних інцидентів в місцях, популярних серед відпочиваючих.

https://www.instagram.com/p/BIblgUdjDU3/?utm_source=ig_web_copy_link

Якщо вам захочеться вирушити у подорож за океан, то відмінним варіантів з точки зору безпеки та доступності відпочинку може бути Куба. Рівень безпеки туристів тут один з найвищих в Карибському регіоні, а білосніжні пляжі з бірюзовою водою і особливий місцевий колорит не залишать байдужим жодного мандрівника.

6. Перу і Аргентина

https://www.instagram.com/p/BZOYOkxHVZa/?utm_source=ig_web_copy_link

Побачити стародавнє місто інків – мрія багатьох мандрівників, але поки в Перу ще немає належного рівня сервісу, який би гарантував повну безпеку для туристів.

https://www.instagram.com/p/BreBSZ2A3Ip/?utm_source=ig_web_copy_link

Однією з найбезпечніших країн для мандрівників у Південній Америці є Аргентина. Різноманітність природних та архітектурних пам’яток, а також культурних традицій вразить навіть найвимогливішого туриста.

7. Філіппіни і Малайзія

https://www.instagram.com/p/Bo7XJlTCDkE/?utm_source=ig_web_copy_link

Хоч Філіппіни і визнаються райським місцем на землі, але туристам поки слід утриматися від відвідування деяких територій. Країна знаходиться на «вогняному кільці» на краю Тихого океану, тому тут велика ймовірність землетрусів і цунамі.

https://www.instagram.com/p/BBFgIVVzFbO/?utm_source=ig_web_copy_link

В якості альтернативного напрямку можна розглянути Малайзію. Тут на більшій частині території рівень безпеки для мандрівників такий же високий, як і в європейських країнах. А унікальні природні пам’ятки і білосніжні пляжі порадують вас відсутністю натовпів туристів і хорошим рівнем сервісу.

8. Таїланд і В’єтнам

https://www.instagram.com/p/BfJTk0vHcj8/?utm_source=ig_web_copy_link

Таїланд, який давно облюбували туристи з усіх куточків світу, на жаль, поки що не входить до списку безпечних країн для подорожей. Особливо акуратним тут потрібно бути за кермом мотобайків, адже багато водіїв не завжди дотримуються правил дорожнього руху, а якість дорожнього покриття залишає бажати кращого.

https://www.instagram.com/p/Bl1ybP6g-hp/?utm_source=ig_web_copy_link

Сусідній В’єтнам – більш спокійне місце для туристів. Тут можна знайти дуже привабливі пропозиції для організації вашої відпустки. Прекрасні пляжі, чаруючі гірські пейзажі і стародавні пам’ятки культури залишать у вас найпозитивніші враження від відвідин цієї доброзичливою країни.

9. Індонезія і Маврикій

https://www.instagram.com/p/BfV8fvTHuyR/?utm_source=ig_web_copy_link

Природні катаклізми останнім часом все частіше відбуваються у різних куточках Індонезії, в тому числі недалеко від популярних туристичних місць. Тому поки ця країна не є кращим напрямком для відпустки в 2019 році.

https://www.instagram.com/p/BjXxH0Zgtew/?utm_source=ig_web_copy_link

Острівна держава Маврикій в Індійському океані радує комфортною погодою цілий рік, а чартерні рейси з Європи допомагають дістатися сюди за розумні гроші. Тут ви знайдете і райські пляжі, і яскраві коралові рифи, і безліч красивих водоспадів і архітектурних пам’яток. На острові немає отруйних тварин або лютих хижаків, а місцеві жителі дуже гостинні.

10. Туреччина та Іран

https://www.instagram.com/p/Bp0gwLLHaDn/?utm_source=ig_web_copy_link

Подорож до Туреччині поки що не є найбезпечнішою пригодою для туристів. Наприклад, в деякі райони країни, які межують із Сирією та Іраком, без спеціального дозволу навіть неможливо проїхати.

https://www.instagram.com/p/BlNcMhCAxdD/?utm_source=ig_web_copy_link

Сусідній Іран, за даними експертів, є сприятливим місцем для подорожей в 2019 році. Спадщина стародавніх цивілізацій, низькі ціни і смачна перська кухня вже приваблюють сюди мільйони туристів.



• не пропусти