Печінка тріски – не лише універсальний та корисний інгредієнт для салатів, а й гарна основа для бутербродів. Звичайно, можна просто розкласти її на хліб, але краще приготуйте цікавіший перекус. Лови 7 чудових рецептів бутербродів з печінкою тріски для натхнення!
Бутерброди з паштетом із печінки тріски
Ніжна печінка чудово поєднується з яйцями. А якщо додати трохи цибулі, смак стане ще більш насиченим.
Інгредієнти на 4-6 порцій:
- Яйце 1 шт
- Ріпчаста цибуля ¼ шт
- Печінка тріски в олії 1 банка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Майонез за смаком
- Хліб або батон 4–6 скибочок
- Зелень за смаком
- Редиска за смаком
Приготування:
- Яйце відваріть вкруту за 10 хвилин. Остудіть і натріть на великій або дрібній тертці.
- Цибулю наріжте дрібними шматочками. З банки злийте олію, печінку тріски розімніть вилкою. Вибирайте цибулю з м’яким смаком.
- Змішайте печінку з яйцем та цибулею. Посоліть, поперчіть, заправте майонезом та перемішайте.
- Викладіть паштет на хлібні скибочки. Прикрасьте рубаною зеленню і тонко нарізаною редискою.
Бутерброди з печінкою тріски та огірками
Яскравий смак маринованих огірків – чудовий додаток до риби.
Інгредієнти на 3 порції:
- Печінка тріски 1 баночка
- Ріпчаста цибуля ¼ шт
- Кріп 3–4 гілочки
- Зелена цибуля 1–2 стебла
- Лимон 1 шт
- Сіль за смаком
- Хліб чи батон 6 скибочок
- Маринований огірок 2 шт
Приготування:
- Печінку тріски наріжте середніми шматочками, цибулю – дрібними. Кріп і зелену цибулю нарубайте. З лимона вичавіть столову ложку соку.
- Складіть все в миску. Додайте трохи солі та олії з банки з рибою. Перемішайте.
- Скибочки хліба підсушіть у тостері або на сухій сковороді. Огірок наріжте кружальцями.
- На кожну скибочку хліба викладіть огірки та салат із печінки тріски.
Бутерброди з печінкою тріски та авокадо
Чудове поєднання риби та ніжного крему з авокадо.
Інгредієнти на 6 порцій:
- Лимон ¼ шт
- Часник 1 зубчик
- Авокадо 1 шт
- Оливкова олія 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
- Хліб чи батон 6 скибочок
- Печінка тріски 1 баночка
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за смаком
Приготування:
- З лимона вичавіть сік. Часник та авокадо наріжте невеликими шматочками.
- У блендері збийте авокадо з часником, олією, лимонним соком та сіллю.
- На скибочки хліба викладіть печінку тріски та крем із авокадо. Посипте перцем і додайте трохи зелені. Замість цілих шматочків печінки можна взяти паштет.
Бутерброди з печінкою тріски, яйця та чері
Прості закуски виходять особливо апетитними з додаванням песто соусу.
Інгредієнти на 8 порцій:
- Яйця 4 шт
- Сіль за смаком
- Майонез за смаком
- Песто за смаком
- Чері 2-4 шт
- Хліб чи батон 8 скибочок
- Печінка тріски 1 баночка
- Зелень за смаком
Приготування:
- Яйця відваріть вкруту. Остудіть і натріть на великій тертці. Злегка посоліть, змішайте з майонезом і додайте трохи соусу песто.
- Черрі розріжте на половинки або четвертинки та видаліть внутрішню м’якоть із насінням та перегородками.
- Скибочки хліба підсушіть на сковороді без олії.
- На кожну хлібну скибочку викладіть яйця та шматочки печінки тріски. Зверху помістіть чері, а всередину – трохи песто. Прикрасьте зеленню.
Бутерброди з печінкою тріски, помідорами та огірками
Ніжний рибний паштет чудово поєднується із соковитими овочами.
Інгредієнти на 6 порцій:
- Свіжий огірок 1 шт
- Невелика фіолетова цибулина 1 шт
- Помідори черрі 100-150 г
- Хліб 6 скибочок
- Печінка тріски 1 баночка
- Зелень за смаком
Приготування:
- Огірок наріжте тонкими кружальцями, цибулю – кільцями, помідори – половинками або четвертинками.
- Хліб підсушіть у тостері або сухій сковороді.
- Намажте печінку тріски на хлібні скибочки. Зверху викладіть овочі. Прикрасьте зеленню.
Бутерброди з печінкою тріски та кисломолочним сиром
Пікантна маринована цибуля та ароматна лимонна цедра в цій закусці ідеально підкреслюють яскравий смак печінки.
Інгредієнти на 8 порцій:
- Лимон 1 шт
- Червона цибуля 1 шт
- Сир кисломолочний 60 г
- Сметана 3-4 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Житній хліб 8 скибочок
- Печінка тріски 200 г
- Кріп за смаком
Приготування:
- Дрібною теркою зніміть цедру з лимона, вичавіть з нього сік. Цибулю наріжте півкільцями і збризкайте лимонним соком.
- Кисломолочний сир ретельно змішайте зі сметаною, додайте сіль за смаком.
- Хліб наріжте маленькими квадратиками, зріжте кірки. Підсмажте на сухій сковороді з двох сторін.
- Змастіть хліб сирним кремом, зверху викладіть шматочок печінки тріски та цибулю. Бутерброди посипте лимонною цедрою та прикрасьте кропом.
Бутерброди з печінкою тріски та перепелиними яйцями
Ніжна печінка тріски відмінно поєднується з ароматною зеленню та лимонним соком. А з додаванням яєць виходить ще ситніше.
Інгредієнти на 4 порції:
- Перепелині яйця 4 шт
- Печінка тріски 1 баночка
- Зелень кілька гілочок
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Свіжий лимонний сік за смаком
- Хліб чи батон 4 скибочки
Приготування:
- Перепелині яйця відваріть приблизно 5 хвилин. Остудіть, очистіть і наріжте половинками чи четвертинками.
- Печінку тріски розімніть вилкою. Зелень дрібно нарубайте. Змішайте все разом, посоліть і поперчіть. Додати трохи лимонного соку. У бутерброди можна додати кріп чи петрушку.
- Скибочки хліба злегка підсушіть у тостері або на сухій сковороді. Викладіть на них печінку тріски та яйця.