7 рецептів простих бутербродів з печінкою тріски, які потішать своїм смаком

19649

7 простих бутербродів з печінкою тріски, які потішать своїм смаком

Печінка тріски – не лише універсальний та корисний інгредієнт для салатів, а й гарна основа для бутербродів. Звичайно, можна просто розкласти її на хліб, але краще приготуйте цікавіший перекус. Лови 7 чудових рецептів бутербродів з печінкою тріски для натхнення!

Бутерброди з паштетом із печінки тріски

Бутерброди з паштетом із печінки тріски

Ніжна печінка чудово поєднується з яйцями. А якщо додати трохи цибулі, смак стане ще більш насиченим.

Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • Яйце 1 шт
  • Ріпчаста цибуля ¼ шт
  • Печінка тріски в олії 1 банка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Майонез за смаком
  • Хліб або батон 4–6 скибочок
  • Зелень за смаком
  • Редиска за смаком

Приготування:

  1. Яйце відваріть вкруту за 10 хвилин. Остудіть і натріть на великій або дрібній тертці.
  2. Цибулю наріжте дрібними шматочками. З банки злийте олію, печінку тріски розімніть вилкою. Вибирайте цибулю з м’яким смаком.
  3. Змішайте печінку з яйцем та цибулею. Посоліть, поперчіть, заправте майонезом та перемішайте.
  4. Викладіть паштет на хлібні скибочки. Прикрасьте рубаною зеленню і тонко нарізаною редискою.

Бутерброди з печінкою тріски та огірками

Бутерброди з печінкою тріски та огірками

Яскравий смак маринованих огірків – чудовий додаток до риби.

Інгредієнти на 3 порції:

  • Печінка тріски 1 баночка
  • Ріпчаста цибуля ¼ шт
  • Кріп 3–4 гілочки
  • Зелена цибуля 1–2 стебла
  • Лимон 1 шт
  • Сіль за смаком
  • Хліб чи батон 6 скибочок
  • Маринований огірок 2 шт

Приготування:

  1. Печінку тріски наріжте середніми шматочками, цибулю – дрібними. Кріп і зелену цибулю нарубайте. З лимона вичавіть столову ложку соку.
  2. Складіть все в миску. Додайте трохи солі та олії з банки з рибою. Перемішайте.
  3. Скибочки хліба підсушіть у тостері або на сухій сковороді. Огірок наріжте кружальцями.
  4. На кожну скибочку хліба викладіть огірки та салат із печінки тріски.

Бутерброди з печінкою тріски та авокадо

Бутерброди з печінкою тріски та авокадо

Чудове поєднання риби та ніжного крему з авокадо.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • Лимон ¼ шт
  • Часник 1 зубчик
  • Авокадо 1 шт
  • Оливкова олія 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком
  • Хліб чи батон 6 скибочок
  • Печінка тріски 1 баночка
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелень за смаком

Приготування:

  1. З лимона вичавіть сік. Часник та авокадо наріжте невеликими шматочками.
  2. У блендері збийте авокадо з часником, олією, лимонним соком та сіллю.
  3. На скибочки хліба викладіть печінку тріски та крем із авокадо. Посипте перцем і додайте трохи зелені. Замість цілих шматочків печінки можна взяти паштет.

Бутерброди з печінкою тріски, яйця та чері

Бутерброди з печінкою тріски, яйця та чері

Прості закуски виходять особливо апетитними з додаванням песто соусу.

Інгредієнти на 8 порцій:

  • Яйця 4 шт
  • Сіль за смаком
  • Майонез за смаком
  • Песто за смаком
  • Чері 2-4 шт
  • Хліб чи батон 8 скибочок
  • Печінка тріски 1 баночка
  • Зелень за смаком

Приготування:

  1. Яйця відваріть вкруту. Остудіть і натріть на великій тертці. Злегка посоліть, змішайте з майонезом і додайте трохи соусу песто.
  2. Черрі розріжте на половинки або четвертинки та видаліть внутрішню м’якоть із насінням та перегородками.
  3. Скибочки хліба підсушіть на сковороді без олії.
  4. На кожну хлібну скибочку викладіть яйця та шматочки печінки тріски. Зверху помістіть чері, а всередину – трохи песто. Прикрасьте зеленню.

Бутерброди з печінкою тріски, помідорами та огірками

Бутерброди з печінкою тріски, помідорами та огірками

Ніжний рибний паштет чудово поєднується із соковитими овочами.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • Свіжий огірок 1 шт
  • Невелика фіолетова цибулина 1 шт
  • Помідори черрі 100-150 г
  • Хліб 6 скибочок
  • Печінка тріски 1 баночка
  • Зелень за смаком

Приготування:

  1. Огірок наріжте тонкими кружальцями, цибулю – кільцями, помідори – половинками або четвертинками.
  2. Хліб підсушіть у тостері або сухій сковороді.
  3. Намажте печінку тріски на хлібні скибочки. Зверху викладіть овочі. Прикрасьте зеленню.

Бутерброди з печінкою тріски та кисломолочним сиром

Бутерброди з печінкою тріски та кисломолочним сиром

Пікантна маринована цибуля та ароматна лимонна цедра в цій закусці ідеально підкреслюють яскравий смак печінки.

Інгредієнти на 8 порцій:

  • Лимон 1 шт
  • Червона цибуля 1 шт
  • Сир кисломолочний 60 г
  • Сметана 3-4 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Житній хліб 8 скибочок
  • Печінка тріски 200 г
  • Кріп за смаком

Приготування:

  1. Дрібною теркою зніміть цедру з лимона, вичавіть з нього сік. Цибулю наріжте півкільцями і збризкайте лимонним соком.
  2. Кисломолочний сир ретельно змішайте зі сметаною, додайте сіль за смаком.
  3. Хліб наріжте маленькими квадратиками, зріжте кірки. Підсмажте на сухій сковороді з двох сторін.
  4. Змастіть хліб сирним кремом, зверху викладіть шматочок печінки тріски та цибулю. Бутерброди посипте лимонною цедрою та прикрасьте кропом.

Бутерброди з печінкою тріски та перепелиними яйцями

Бутерброди з печінкою тріски та перепелиними яйцями

Ніжна печінка тріски відмінно поєднується з ароматною зеленню та лимонним соком. А з додаванням яєць виходить ще ситніше.

Інгредієнти на 4 порції:

  • Перепелині яйця 4 шт
  • Печінка тріски 1 баночка
  • Зелень кілька гілочок
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Свіжий лимонний сік за смаком
  • Хліб чи батон 4 скибочки

Приготування:

  1. Перепелині яйця відваріть приблизно 5 хвилин. Остудіть, очистіть і наріжте половинками чи четвертинками.
  2. Печінку тріски розімніть вилкою. Зелень дрібно нарубайте. Змішайте все разом, посоліть і поперчіть. Додати трохи лимонного соку. У бутерброди можна додати кріп чи петрушку.
  3. Скибочки хліба злегка підсушіть у тостері або на сухій сковороді. Викладіть на них печінку тріски та яйця.