7 рецептів із сезонними продуктами серпня

2057

Нагріті сонцем груші, молода кукурудза, солодка диня — страви з сезонними продуктами завжди смачніші. Особливо, коли це овочі і фрукти, вирощені десь на українських фермах чи городах. Ми підготували 7 рецептів простих локальних страв серпня. Зберігайте та не забувайте користуватися:

Рецепт №1: Запечена кукурудза

На 6 качанів кукурудзи нам треба: 3 зубчики часнику, 150 г вершкового масла, сіль та перець, паприка мелена, розмарин сушений і 1 ч.л меду. Також, знадобиться фольга.

Як приготувати:

Відварити протягом 10 хвилин кукурудзу, злити воду та залишити качани охолоджуватися. Тим часом, розтопити масло, змішати його з медом та усіма спеціями. Додати до масла перетертий в пюре часник. Цією сумішшю рівномірно покрити кукурудзу та завернути качани у фольгу. Викласти на деко і відправити запікатися на 20 хвилин.

Рецепт №2: Свіжий десерт з нектаринів

На 300 г нектаринів треба: 100 г полуниці або інших ягід, 50 г базиліку, сік половини лимона, 1 ст.л меду, дрібка сушеного імбиру.

Як приготувати:

Нектарин промити і нарізати тонкими смужками, ягоди додати цілими. Базилік порізати на кілька частин. Сік лимона змішати з медом та сушеним імбиром. Поєднати всі компоненти, вимішати в глибокій мисці та залишити настоюватися на 1 годину. Подавати свіжий десерт можна зі сметаною чи збитими вершками.

Рецепт №3: Грушевий пиріг

Для нього ми використаємо магазинне листкове тісто. Також, треба: 4 стиглі груші, 1 яблуко, 2 ст.л лимонного соку, 150 г цукру, 100 г вершкового масла.

Як приготувати:

Листкове тісто викласти на дно форми для пирога. Змастити трохи вершковим маслом. Груді та яблука очистити від шкірки, нарізати тонкими смужками. Змішати фрукти з цукром та лимонним соком, рівномірно викласти їх на тісто. Вершкове масло розтопити та полити ним пиріг. Випікати 20-30 хвилин за температури 180-190 градусів. Подавати ще гарячим, прикрасивши цукровою пудрою, з кулькою морозива.

Рецепт №4: Молочний коктейль з динею

Що треба: 200 мл нежирного молока, 10 г базиліку свіжого, дрібка імбиру та солі, 1 ч.л меду. Також, 150 г свіжої дині.

Як приготувати:

Листя базиліку подрібнити, диню очистити від шкірки, зернят і нарізати кубиками. Перебити блендером все в пюре. Додати мед та спеції, змішати, залити молоком. Ще раз збити до однорідності. Пити одразу ж після приготування. Можна додавати до такого коктейлю інші компоненти: банани, малину чи яблука.

Рецепт №5: Алкогольний коктейль з кавуном

Що треба: 1 келих білого сухого вина, лід, 150 г стиглого кавуна, 1 гілочка м’яти, 1 ч.л лимонного соку.

Як приготувати:

Кавун перетерти через сито, щоб прибрати кісточки. М’яту перетерти з лимонним соком та дати настоятися. Змішати компоненти з білим вином та додати лід. Перелити в келих для вина. Подібний коктейль можна повторити з динею замість кавуна.

Рецепт №6: Баклажан на грилі та сир

На 4 баклажани треба: олія оливкова, сушений часник, лимонний сік, мед, соєвий соус, трохи гірчиці, сіль. Також, 50 г волоських горіхів та 200 г козячого сиру.

Як приготувати:

Баклажани нарізати смужками товщиною у 2 сантиметри. Олію змішати з лимонним соком, соєвим соусом, гірчицею, медом, сіллю та часником. Ретельно все перемішати, змастити цією сумішшю баклажани.

Волоські горіхи подрібнити і обсмажити з сіллю на сухій пательні. Сир подрібнити та змішати з горіхами.

Баклажани смажити на грилі з двох боків до золотистої скоринки. Поки ще гарячі, викласти на тарілку та посипати сиром з горіхами. Подібну страву можна робити не лише з баклажанів. Основний компонент легко замінити на кабачки, гриби, солодкий перець чи картоплю. Замість козячого сиру також можна взяти твердий копчений сир, або ж сир з блакитною пліснявою.

Рецепт №7: Салат з виноградом та сиром

Що треба: 200 г винограду білого солодкого, по 1 ч.л меду, лимонного соку, олії оливкової. Також, 50 г волоських горіхів та 150 г бринзи чи іншого напівтвердого сиру і 150 г шпинату.

Як приготувати:

Шпинат промити, просушити та обрізати з нього стебла. Цілим додати в тарілку, змішати з олією, медом та лимонним соком. Туди ж подрібнити бринзу. Волоський горіх обсмажити на сухій пательні, а виноградини розрізати навпіл. Змішати всі компоненти і салат готовий. Подібну страву можна робити не лише з виноградом. Підійдуть також: слива, персик, груша, диня. Якщо додаєте нежирний сир, то заправку з олії можна замінити на кефір чи грецький йогрут.

Готували подібні страви раніше? Якщо ні, то саме час почати експериментувати.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua