10 надихаючих фільмів, які нагадають про наближення відпустки

12311

Навіть для тих, хто рахував дні до початку літа — воно наблизилося неочікувано. Пора планувати свою відпустку і збирати речі! Як визначитись, чого саме чекаєш від подорожі? Куди купити квиток та чим зайнятись? А ще ж треба дочекатись, поки наступить ця відпустка.

З усіма сумнівами та хвилюваннями допоможе впоратися добірка правильних фільмів. Зібрали для вас історії про круті відпустки: з романами, пригодами та навіть небезпекою! Поки всі переглянете — не помітите, як настане час творити власну літню історію:

1. Штурмуючи Вудсток (Taking Woodstock, 2009)

Скучили за літніми фестивалями, живою музикою й життям у наметах? Тоді саме час подивитися фільм про те, як народжувався легендарний Вудсток! Один із найвідоміших музичних фестивалів усіх часів — зародився в 1969 році. Два друга вирішили організувати невеликий музичний фестиваль, щоб оживити своє провінційне місто. Чи думали вони, що розвага для туристів перетвориться в щось настільки відоме?

Свого часу Вудсток став яскравим символом свободи та для молоді. Місце, де найголовнішим були: музика, любов та літо.

2. Назви мене своїм ім’ям (Call Me by Your Name, 2017)

Цей чуттєвий та атмосферний фільм отримав Оскар за кращий сценарій. У головній ролі — 17-річний юнак, який приїхав на канікули в Італію. Дні летять, як і планувалось: безтурботно, повільно, з усіма перевагами відпочинку на віллі. Але в місті з’являється людина, яка перевертає життя юнака шкереберть. Хлопець пізнає хвилювання від першого кохання та переживає свій перший роман, зітканий із почуттів та страхів. І все це — у сонячній Італії.

3. Брудні Танці (Dirty Dancing, 1987)

Фільм зовсім не новий, а розповідає про ще давніші події, літа 1963 року. Розгортаються вони в американському пансіонаті для заможних сімей. Тут їм і розважальна програма, й окремі будиночки, і компанія інших родин. Усі знайомляться та знаходять нові контакти. Звісно ж, крім персоналу, який працює все літо. Саме в одного з таких працівників закохалася головна героїня, молода дівчина, яка приїхала на відпочинок з батьками. Її пасія — учасник танцювального гурту, що розважає жителів пансіонату. Одного разу дівчина побачила, як пристрасно танцює група поза роботою — і також захопилася цією справою. Але звісно, батьки такого вибору не визнають, адже це брудні танці!

4. Їж, молись, люби (Eat Pray Love, 2010)

Чому цей фільм так обожнюють в усьому світі? Відповідь проста: у ньому поєдналися вічна тема пошуку себе та подорожі. Головна героїня, неперевершена Джулія Робертс, подорожує не в межах однієї країни, вона відвідує одразу три прекрасних місця! А саме: Італію, Неаполь насичений ароматом піци, Індію — з її магнетизмом та рівновагою, якої прагне кожен. А також Індонезію. На острові Балі — її чекає головне відкриття, яке приходить і до глядачів. Споглядати пейзажі цікавих країн та пізнавати себе — те що треба перед відпусткою.

5. Римські канікули (Roman Holiday, 1953)

Як чорно-білий фільм може випромінювати тепло? Якщо не знаєте відповіді на це запитання — значить ви ще не бачили фільм про римські канікули з Одрі Хепберн у головній ролі.

Легендарна актриса грає роль принцеси Анни, яка приїхала в Рим з офіційним візитом. Та всі ці зустрічі, формальні прийоми та вечори з чужими людьми так втомлюють. У принцеси здають нерви і вона вирішує втекти. Але прогулянка пішла не за планом — перед втечею лікар вколов дівчині снодійне і вона лягла спати просто серед шумного міста. Така пригода просто не може закінчитися не цікаво.

6. Євротур (EuroTrip, 2004)

Не можливо зробити таку добірку без фільму Євротур! Класична американська комедія може й не відрізняється вишуканим гумором. Але щось незвичне в ній є, адже цей фільм досі не втратив популярності.

У центру сюжету молодий американець, який тільки закінчив школу. Його німецький друг по листуванню виявився гарною дівчиною, а контакти втрачено. Єдиний шанс знайти її — вирушити в Німеччину. Разом із компанією друзів юнак їде в Європу, а ця подорож — найцікавіша частина фільму.

7. «Пляж» (The Beach, 2000)

Досить відомий фільм із Леонардо Ді Капріо. Події розгортаються на тропічних островах, які заведено називати райськими. Але головний герой подорожує не так, як ми собі це уявляємо. У гонитві за пригодами й гострими відчуттями він потрапляє в небезпеку. Чоловік, разом із двома друзями, потрапляє в місцевість, де панує тайська мафія. Вирощують коноплю, охороняють плантації та готові вбити кожного, хто довідається про їх секрет. І все це — серед магнетичних островів Таїланду.

8. Тільки для закоханих (Couples Retreat, 2009)

Декілька сімейних пар вирушають у подорож на тропічний острів. Та не просто так, а по програмі для тих, хто хоче врятувати свій шлюб. Потім виявляється, що більшість приїхали не рятувати відносини, а просто розважитися на острові. Але ж програма влаштована так, що задуматися над своїм життям доведеться кожному.

Попри конфлікт у сюжеті — це невимушена комедія для перегляду з друзями. А грають у ній досить круті актори: Вінс Вон, Крістін Девіс, Джон Фавро та навіть Жан Рено.

9. Під сонцем Тоскани (Under the Tuscan Sun, 2003)

Фільм про те, як подорож може змінити життя мандрівника. Головна героїня — успішна письменниця, яке переживає кризу через розлучення з коханим чоловіком. Вона страждає, у неї опускаються руки та зникає жага до життя. Але подруга вирішує врятувати жінку: дарує їй квиток на подорож в Італію. Проте тур виявляється не простим, а для людей із нетрадиційною орієнтацією. Жінка залишається наодинці, насолоджується красою Італії та розуміє — потрібно тут залишатися. Купляє на всі заощадження старенький дім та починає відбудовувати разом із ним своє життя з початку.

10. Стежки (Tracks, 2013)

Цей фільм не такий відомий, як із Джулією Робертс. Але вражає історією, на якій він заснований. Одна жінка, взявши з собою собаку та чотирьох верблюдів — відправилась у подорож у 1977 році. Пройшла Австралією 2.700 кілометрів! На шляху були й маленькі села, і пустелі, навіть океан. А час від часу навідувався на маршруті фотограф із відомого журналу «National Geographic». Попри захопливий сюжет, у фільмі є ще багато цікавого: пейзажі, які трапляються мандрівниці, атмосфера спокою та усамітнення, роздуми про сенс життя. Він точно сподобається глядачам, які люблять досліджувати нетуристичні місця.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти