Найцікавіші серіали у травні 2023: «Сантехніки» Білого дому, агент Шварценеггер та історія Бріджертонів

611

Яскраві новинки та продовження улюблених шоу. У травні виходить декілька серіальних новинок, на які варто звернути увагу. Це серіали «Сантехніки Білого дому», «Таємниця бункера», а також чекаємо на новий серіал із Залізним Арні. Про усі цікавинки місяця читайте в нашому матеріалі.

Прем’єри травня-2023

«Сантехніки Білого дому» (White House Plumbers), 1 травня

“Сантехніки” Білого дому – група оперативників, яким доручають з’ясувати, через кого відбувається витік даних. Поки вони шукають людину, яка розкриває плани, інформація продовжує просочуватися у ЗМІ. Від дій «сантехніків» залежить не лише політична доля президента Річарда Ніксона, а й місце Америки на світовій арені.

«Сантехніки білого дому» — драма, яка ґрунтується на реальних подіях. Дії серіалу розгорнуться у 70-х роках. У головних ролях знялися Вуді Гаррельсон та Джастін Теру.

«Королева Шарлотта: Історія Бріджертонів» (Queen Charlotte: A Bridgerton Story), 4 травня

XVIII ст. Король Георг III зближується з Шарлоттою, яку сім’я йому обрала як наречену. Вона удостоїлася такої честі через те, що не цікавиться політикою та інтригами. Німецьку мову вона знала краще за англійську, також вона опікувалася німецькими художниками. Однак у момент, коли помер Георг, Шарлотта зуміла здобути владу у свої руки.

“Королева Шарлотта” – спін-оф гучного серіалу “Бріджертони”. Відмінною рисою історичної саги є колір шкіри героїв – в альтернативній історії монархи темношкірі. Трейлер показує, що і «Королева Шарлотта» загалом не відрізняється від оригінального серіалу, тож фанатам спін-офф має сподобатися.

«Дірка від бублика» (Bupkis), 4 травня

Молодий актор та комік намагається знайти свій шлях до слави. Часто йому заважає сумніви у собі.

Серіал заснований на житті Піта Девідсона одного з найпопулярніших коміків США останніх років. Він же брав участь у роботі над сценарієм, і зіграв сам себе. Також у серіалі з’явиться Джо Пеші – для 80-річного актора це перша роль з часів «Ірландця», що вийшов у 2019 році.

«Таємниця бункера» (Silo), 5 травня

Майбутнє. Після світових катаклізмів у живих залишилося близько 10 тисяч людей, які змушені жити у величезному бункері. Головне правило – не виходити з нього. Однак не всі жителі впевнені, що світ настільки небезпечний, як вони звикли думати.

Серіал заснований на романі Х’ю Хоуї «Шерсть», викладеного в інтернет. 10 років тому його збиралися екранізувати Рідлі Скотт та Стівен Заїллян, але проект закрився. У 2018 році розпочалася робота над серіалом для телеканалу AMC, згодом він перейшов до Apple TV+. Режисером став Мортен Тільдум («Гра в імітацію»).

«Лицар у чорному» (Black Knight), 12 травня

Новий південнокорейський серіал заснований на вебтуні Delivery Knight. В майбутньому у 2071 році люди живуть в умовах надзвичайно забрудненого повітря. Практично вся територія Корейського півострова перетворилася на мертву пустелю, а кількість населення катастрофічно зменшилась. Тому виживання людей прямо залежить від водіїв, що займаються доставкою кисню й інших необхідних речей. Один з таких кур’єрів, що володіє видатними бойовими навичками, зустрічає молодого біженця, котрий мріє стати таким самим водієм доставки.

Південна Корея вже доводила свою серіальну конкурентоспроможність, тож хочеться вірити, що і цей проєкт, виконаний у стилістиці «Шаленого Макса» із Томом Гарді, що називається, вистрілить.

«Місто у вогні» (City on Fire), 12 травня

Чергова серіальна прем‘єра від Apple TV+, яка є екранізацією літературного твору, цього разу дебютного однойменного роману Гарта Ріска Голлберга. За сюжетом 4 липня 2003 року у Центральному парку Нью-Йорка було застрелено студентку місцевого університету Саманту Чічарро.

Згодом виявляється, що цей злочин якимось чином пов’язаний із загадковими пожежами у Нью-Йорку, а також з музичною сценою у центрі міста. Крім того розслідування наводить на одну заможну сім’ю, яка займається нерухомістю. Очевидно, членам цієї родини є що приховувати.

«Американець китайського походження» (American Born Chinese), 24 травня

Місцева історія базується на однойменному графічному романі Джина Луєня Яна. Вона розповідає про школяра Цзинь Вонга, котрий намагається дати раду шкільним та сімейним проблемам. Але поява нового учня в класі змінює життя юного героя докорінним чином: він опиниться в епіцентрі протистояння богів з китайської міфології.

«Американець китайського походження» примітний акторами торішнього хіта і тріумфатора «Оскара» — стрічки «Все, завжди і водночас». Глядачі знову матимуть нагоду побачити разом на екрані Мішель Єо, Стефані Сюй, Джонатана Ке Квана та Джеймса Хонга.

«Фубар» (Fubar), 25 травня

Агент ЦРУ має намір вийти на пенсію. Однак після того, як він дізнається про страшну сімейну таємницю, йому доводиться застосувати всі свої навички, щоб врятувати близьких. Він знає, що ця місія стане для нього останньою, але не впевнений, що впорається з нею.

Головну роль у серіалі зіграв Арнольд Шварценеггер. Сценарій написав Нік Сантора – автор “Сопрано”, “Втечі”, “Обдури мене”. Незважаючи на те, що сюжет здається заїждженим, серіал точно приверне увагу через 75-річного Шварценеггера, який знову грає суворого чоловіка.

Нові сезони знайомих серіалів

«Зоряні війни: Бачення» (Star Wars: Visions), 2 сезон, 4 травня

Антологія короткометражних мультфільмів за мотивами всесвіту. Як і в першому сезоні, автори не пов’язують історію докупи. Сподобається фанатам «Зоряних війн» та мультиплікації як такій.

«Бійтеся ходячих мерців» (Fear the Walking Dead), 8 сезон, 14 травня

Після початку зомбі-апокаліпсису мати-одиначка ​​і вчитель намагаються врятуватися в Лос-Анджелесі. Поступово вони знайомляться і з іншими людьми. Разом вони шукають надійне місце, в якому можна сховатися від зомбі.

Головний спін-офф «Ходячих мерців» дістався восьмого сезону, на цьому історія завершиться. Втім, телеканал AMC не збирається зупинятися, тому працює над іншими спін-офами, які, мабуть, виходитимуть вічно.

«Маянці» (Mayans M.C.), 5 сезон, 24 травня

Не забариться з виходом і останній сезон «Маянців», що являються спінофом «Синів анархії». Буде 10 нових епізодів, перший з яких прем’єрується 24 травня.



• не пропусти