10 нових романтичних фільмів, ідеальних до Дня закоханих

4891

10 нових романтичних фільмів, ідеальних до Дня закоханих

Скільки романтичних фільмів можна зняти? Напевно, стрічок про стосунки й кохання з’являтиметься нескінченна кількість. Якби кіно існувало за часів Платона й Шекспіра, зараз би всі романтичні фільми передивитися було б нереально. Кохання — найбільш світле й загадкове людське почуття. З нього починається створення сім’ї, це джерело натхнення для митців і велика загадка навіть для вчених.

Традиційно, романтичні фільми хочеться переглянути на День закоханих 14 лютого. Але які небанальні нові стрічки підібрати? Ми про це подбали. Переглядайте з другою половинкою чи наодинці, у будь-якому разі позитивні емоції ви отримаєте!

1. «Квиток до раю» (Ticket to Paradise, 2022)

Девід та Джорджія одружилися, коли були зовсім юними. Їх почуття не витримали випробувань, і через десяток років два життя пов’язує тільки улюблена донька. Лілі запрошує обох на випускний, але батьки навіть на церемонії влаштовують батл, кого ж донька любить більше.

Одразу після свята Лілі з подругою їдуть відпочивати в райському куточку на Балі. Просто серед океану їх підбирає красивий місцевий хлопець, у якого закохується Лілі. Тепер Девіду та Джорджії доведеться укласти мир, щоб завадити доньці так швидко вийти заміж за незнайомця.

2. «Крізь моє вікно» (A través de mi ventana, 2022)

Іспанська мелодрама про закохану Ракель, яка понад усе хоче завоювати серце красунчика Ареса. Дівчина з дитинства росла за правилами. Боялася зробити щось не так, вчилася на відмінно, зовсім не спілкувалася з хлопцями. Навіть у дорослому житті Ракель не курить, не п’є, не відвідує вечірки й живе за нав’язаними правилами. Тільки спостерігає за сусідом крізь вікно. Чи зможе вона змінитися і зробити перший крок назустріч, коли увесь світ проти?

3. «Пурпурові серця» (Purple Hearts, 2022)

Кессі працює в барі й з усіх сил намагається заробити на ліки від діабету. Настає критичний момент у її житті, коли коштів вистачає тільки на одну дозу інсуліну. Кессі життєво необхідні страховка та гроші. Якраз під час цих подій до бару заходить компанія молодих військових, серед яких Кессі впізнає давнього друга.

Кессі йде на відчайдушний крок: пропонує другу укласти фіктивний шлюб. Однак, на її прохання відгукується тільки незнайомець Люк, який зараз і сам у скрутному становищі. Новоспечена пара ще не підозрює, наскільки близькими вони стануть.

4. «Тактика кохання» (Ask Taktikleri, 2022)

На одній шумній вечірці зустрілися двоє, які не зовсім не вірять у справжнє кохання. Популярна блогерка Аслі — феміністка, яка вважає всіх чоловіків самовпевненими брехунами. Вона працює рекламним агентом та усе життя віддає побудові кар’єри та кращого майбутнього. Керем — дизайнер і справжній ловелас з цинічним підходом до стосунків.

Кожен із героїв уклав парі: закохати в себе за допомогою спеціальної техніки. З часом Аслі та Керем розуміють, що між ними виникли справжні почуття. Та як людям з такими різними характерами вберегти іскру кохання?

5. «Ейфель: вежа кохання» (Eiffel, 2021)

Геніальний інженер Гюстав Ейфель горить своєю справою і шукає інвесторів. Юний винахідник хотів створити перше метро, не знану доти підземну залізницю. Та плани перевернулися. На світському заході, на який Гюстав потрапив завдяки другу, він зустрічає давню любов — Адрієн. Почуття спалахують знову, але дівчина тепер заручена. Щоб вразити кохану й завоювати її серце знову, Ейфель створює проект 300-метрової вежі та презентує на виставці. Саме ця вежа кохання прославить Париж на весь світ.

6. «Колишня з того світу» (Blithe Spirit, 2020)

Романтична комедія заснована на п’єсі Ноеля Кауарда розсмішить вас і покаже подружні стосунки з нового боку. Письменник Чарльз застряг під час написання нового сценарію. Перед ним — білий лист, і справу до рук бере його дружина Рут. Вона відводить чоловіка до екстрасенса. Чарльз просто шокований, адже сеанс медіума подіяв. Тепер допомагати йому з книгою буде дух покійної дружини Ельвіри.

7. «Екзотичне весілля» (Destination Wedding, 2018)

Френк — 100% холостяк. Він цінує свободу дій і зовсім не уявляє себе в ролі сім’янина. Френк летить на весілля до друзів, і вже з борту літака всюди зустрічає Ліндсі. Дівчина також самотня і також прямує на весілля. Вони поруч сидять в літаку, їдуть в таксі, поруч живуть у готелі, й на самому святкуванні теж нерозлучні. Це збіг чи знак долі? Декілька днів разом перетворилися на суцільні пригоди й комедійні ситуації.

8. «Книжковий клуб» / «Клуб «50 відтінків сірого» (Book Club, 2018)

Чотири подруги з Каліфорнії уже далеко не молоді. Їх зустрічі — вже не гучні вечірки й розваги, а обговорення книг. В основному подруги Вівіан, Шерон, Керол та Дайян обирали для книжкового клубу класику, але одного разу до них потрапив еротичний бестселер «50 відтінків сірого». Книга відкриває їм незнаний досі світ фізичних пристрастей. Здається, все життя вони обмежували себе дарма.

9. «Життя, яке воно є» (Life Itself, 2018)

Фільм має 5 частин з історіями кохання на різних континентах та в проміжку в кілька десятиліть. У центрі уваги — стосунки Еббі та Вілла. Хлопець закохався ще у студентські роки, але ніяк не міг зважитися запросити Еббі на побачення. Їх зустріч переросла в палке кохання, весілля та народження доньки. Однак, саму Еббі Вілл втратив, а з нею і себе.

Тепер донька пари Ділан лишилася сама. Паралельно в сільській місцевості Іспанії росте Родріго, який також отримав дитячі травми. Колись він потрапить до Нью-Йорку і трагічні події дитинства вплинуть на життя обох родин.

10. «До зустрічі з тобою» (Me Before You, 2016)

Вілл — багатий хлопець, який жив на повну, розважався, мав наречену й ні в чому собі не відмовляв. Усе змінилося після травми. Хлопця паралізувало, він втратив усе оточення й бажання жити. Щодня він переживає біль і хоче швидше покинути цей світ. Батьки намагаються розважити його та постійно підбирають нових доглядальників.

Учергове на роботу наймається Лу — юна дівчина, яка носить дивний одяг, мріє про мандрівки Францією і краще майбутнє. З часом холодний і байдужий Вілл проявляє інтерес до Лу. Їх час разом переростає в істинне і щире кохання.

У День закоханих зовсім не хочеться сумувати й плакати над мелодрамами. Тож ми сформували добірку позитивних, смішних і незвичайних романтичних фільмів. Кохання — вічне й сильне почуття, про яке вже багато сказано. Та фільми щоразу показують нові його грані. Знайомтеся зі світом відчуттів і обов’язково лишайтеся щасливими у парі та наодинці!

автор Катя Вогник спеціально для vsviti.com.ua