12 фільмів до Міжнародного Деня студентів

593

Щороку студенти з усього світу святкують міжнародний День студентів, що припадає на 17 листопада. Для багатьох країн цей день є справжнім святом: молодь збирається разом та відзначає цей день у колі однокурсників та одногрупників.

День студентів асоціюється з молодістю, романтикою, безсонними ночами та свободою. Ті, хто вже давно попрощались з університетом, лиш солодко оглядаються назад і пригадують свої студентські роки.

Пропонуємо вам переглянути добірку фільмів про студентство. Хто ще навчається, зможе насолодитись гарними комедіями й переглянути їх разом з друзями. А хто вже закінчив навчання – порине у ностальгію за найкращими роками життя.

Ідеальний голос (Pitch Perfect, 2012)

Шоу талантів почали стрімко розвиватись у пошуках нових талантів. Студенти у погоні за успіхом та славою почали створювати власні гурти, щоб виступати на конкурсах. Однією з таких студенток була Бекка Мітчел. Вона вступила в коледж зовсім нещодавно, проте їй вдалось одразу знайти музичний гурт, якому була потрібна солістка. Бекка давно закохана у музику і мріє працювати в студії звукозапису. Та раптово на її шляху з’являється конкурентка. Чи зможе Бекка перемогти у конкурсі та як складеться її життя у коледжі і поза ним?

Мачо і ботан (21 Jump street, 2012)

Комедія з Ченнінгом Тейтумом в головній ролі. Історія про двох копів, що працювали “під прикриттям”. Сталось так, що перед цим вони вчились в одній школі, а згодом – в одній поліцейській академії. Там Мортон був ботаном, а Ґреґ – крутим хлопцем. Та коли вони потрапили у школу під виглядом учнів, то все перевернулось догори дриґом. Тепер Ґреґ став ботаном, а Мортон – мачо. Як це вплине на стосунки між напарниками та чи вдасться їм розкрити справу?

Соціальна мережа (The social network, 2010)

Історія заснована на реальних подіях, зокрема, на створенні однієї з найпопулярніших соціальних мереж – Facebook. Марку Цукербергу спала на думку ідея про створення зручного способу для спілкування в Інтернеті. Ідея виявилась успішною й згодом Марк, у віці 23-х років, став одним з наймолодших мільйонерів у світі. Кінострічка розповідає про труднощі, які виникли на шляху Цукерберга. Слоган фільму: “Неможливо завести 500 мільйонів друзів і не нажити жодного ворога”.

Необачний (HairBrained, 2013)

Еллі Петтіфог – вундеркінд. У свої 14 він уже закінчив школу, вивчив декілька мов та досягнув значного успіху в науці. Через юність Гарвард відмовив йому у навчанні, тому Еллі вступив у третьосортний університет Вітмен. Яким же було його здивування, коли у гуртожитку його однокурсник та сусід по кімнаті Лео мав 41 рік! Що Еллі, що Лео так і не змогли знайти друзів в університеті через свій вік. Тож чи зможуть подружитись такі незвичайні студенти?

Особливо небезпечна (Barely lethal, 2015)

Меган всього 16, а вона вже стала однією з найкращих секретних агенток. Завдяки тренуванням вона бездоганно володіє бойовими мистецтвами та здатна знешкодити дорослого чоловіка. Та, як і більшість дівчат в її віці, вона мріє про звичайне життя: дискотеки, друзів й, звісно, бойфренда. Одного дня їй випала можливість отримати все це. Та вона ще не знає, що у звичайній школі часом буває небезпечніше, ніж на секретному завданні.

Душа компанії (Life of the party, 2018)

Життя Діни Майлз довгий час здавалось ідеальним, аж поки її чоловік не покинув її після 12 років шлюбу. Донька поїхала навчатись у коледж, й жінці тепер важко дається самотність. Діна вирішує відвідати свою дитину в коледжі, тому вирушає в інше місто. Та вона ще не знає, що на неї чекає. Згадавши молодість, жінка вирішує заново вступити в коледж і почати усе спочатку.

Список “Пішло воно” (F**k-it list, 2020)

Головний герой Бретт – зразковий учень та син, який успішно склав іспити і вступив у престижний університет. В університеті, за традицією, влаштували розіграш, який закінчився пожежею в будівлі університету. Після цього випадку Бретт більше не вважав себе гарним хлопчиком, тому склав список божевільних ідей, які потрібно втілити в життя. Чим закінчаться пригоди хлопця та чи зможе він знайти своє щастя?

Божевільні преподи (Les profs, 2013)

Викладач англійської – дама з бензопилою, фізкультури – брутальний бодибілдер, історії – відморожений ботан, французької – красуня-мулатка, філософії – любитель покурити гашиш, а хімії – експериментатор-невдаха. Гарний колектив, правда? Та що не зробиш, щоб підвищити успішність учнів, які зовсім не хочуть вчитися.

Кожному своє (Everybody wants some, 2016)

Фільм переносить нас у Техас 80-х років. Легка стрічка про студентське життя. Головний герой Джейк вступив у коледж та переїхав у гуртожиток. Попереду його чекають декілька років навчання, вечірки, друзі та гра у бейсбол за збірну коледжу. Коли він пройшов обряд посвячення у студентів, він зрозумів наскільки фантастичне життя його там чекає. Джейк з нетерпінням чекав веселощів та нових вражень, без яких студентське життя не має жодного сенсу.

Махач вчителів (Fist fight, 2017)

День Енді Кемпбела видався божевільним. Він – простий вчитель літератури у випускному класі. Учні цього класу влаштували справжній гармидер у класі, адже боятись їм уже нічого. До цього втрутився вчитель історії Рон Стрікленд, за що вони обидва опинились під загрозою звільнення. Щоб зберегти роботу, Енді вирішує підставити Рона. За це грізний історик викликав Енді на дуель на стоянці після уроків. Чим же закінчиться ця бійка і що ще чекає Енді цього божевільного дня?

Зіпсовані дівчиська (Mean girls, 2004)

Кейді Хірон – 16-річна дівчина, що все життя прожила з батьками зоологами в Африці. Там вона, здається, вивчила все, що стосується виживання в дикій природі. Та все ж у новій школі сталось таке, чого в джунглях не зустрінеш. Кейді закохалась у колишнього найпопулярнішої дівчинки, лідера спільноти “Баунті”, і цим нажила собі жорстоких ворогів.

Факультет (The faculty, 1998)

Науково-фантастична кінострічка про звичайний коледж Херрінгтон. Його коридори завжди наповнені багатьма студентами, які зазвичай конкурують й ворогують між собою. Та одного дня вони дізнались, що всі викладачі коледжу – справжні прибульці. Щоб врятуватись від інопланетного вторгнення, колишні вороги повинні об’єднатись в одну команду і разом протистояти небезпеці.

Ці кінострічки допоможуть вам перенестись у минуле й пригадати пригоди, що трапились з вами під час навчання в університеті. Або ж надихнути на нові, якщо студентське життя ще вирує :)

Яка з кінострічок найбільше припала вам до душі? Напишіть у коментарях, які з них ви зберегли собі у фільмотеку?

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти