Коли банани оживають: фантастичне мистецтво Стефана Бруше (фото)

625

Stephan Brusche — художник з Роттердама, який малює всякі веселі штучки для оформлення подушок, чохлів для телефонів, одягу … Але найбільш оригінальні речі він створює з бананів. Майстер, як скульптор, обробляє їх, відсікаючи все зайве, домальовує щось і фотографує отриманий їстівний виріб. Банан можна з’їсти, а прикольну фотографію повісити на стінку, або надрукувати на футболці, прикрасити нею смартфон. Зображення Stephan Brusche продає по 18 доларів.

Креативне творчість художника почалося з того, що він просто захотів користуватися Instagram, і знадобилася якась фотографія для першого поста. А під рукою лежав банан. Стефан швиденько намалював кульковою ручкою на ньому щасливе обличчя і відправив в Мережу. Малювати на банановій шкірці виявилося вельми приємно. Далі – більше, фантазія Стефана вже не зупинялася, адже великій кількості людей дуже до душі така позитивна творчість!

Стефан родом з Роттердама (Нідерланди) і сам придумав цю незвичайну діяльність, яку можна назвати рослинною скульптурою. В один прекрасний день в банані він побачив не тільки корисний для здоров’я фрукт, але і полотно для матеріалізації творчої, дуже креативної уяви. Здавалося б, не така вже й велика жовта поверхня, але місця на банані виявилося достатньо навіть для зображення Мерилін Монро. Художник володіє дійсно неймовірно оригінальним талантом. Стефан з легкістю вирізає малюнки, використовуючи при цьому ручку, а фруктова шкірка доповнює отриманий результат 3D ефектом. Виходить, що банани – це не тільки смачні і корисні фрукти. Для Стефана Бруше – це ще й улюблене полотно для творчого процесу. Дивіться цікаві фотографії фантастичних фруктових творінь.

Поцілунок
Поцілунок
Група Beatles
Група Beatles
 Мерилін Монро
Мерилін Монро
Жираф із дуууже довгою шиєю
Жираф із дуууже довгою шиєю

1-34

 Череп вікінга
Череп вікінга
 Фрагмент з фрески Мікеланджело "Створення Адама", але тільки виконаний на банані
Фрагмент з фрески Мікеланджело “Створення Адама”, але тільки виконаний на банані
Рибка на тарілочці
Рибка на тарілочці
Гомер Сімпсон
Гомер Сімпсон
Щасливі разом
Щасливі разом
Слон
Слон
Американський актор Нік Офферман в ролі бананового вікінга
Американський актор Нік Офферман в ролі бананового вікінга
Ноїв ковчег
Ноїв ковчег
Різдвяний Триптих
Різдвяний Триптих

1-72

1-161

1-171

1-122

1-19

1-44

1-52

1-62



• не пропусти