7 незвичайних способів поєднати роботу і відпочинок (фото)

966

У наш час працювати можна, навіть проводячи час на пляжі. І це не зашкодить вашому бізнесу, бо мальовничі краєвиди довкола лише покращуватимуть настрій і додаватимуть сил. Сьогодні ми розповімо про 7 інноваційних способів поєднати роботу і відпочинок.

Офіс у саду

Багатьом з нас справді важко працювати вдома – весь домашній побут і затишок зазвичай розраховані на те, щоб сприяти розслабленню і відпочинку, а не зосередженню над складними проблемами. Але у власників приватних будинків з ділянкою є серйозна перевага перед жителями квартир, адже вони можуть облаштувати на прибудинковій території, просто в саду, невеликий офісний будиночок.

rest-work-innovations-2

У США такі будівлі в останні роки стали неймовірно популярними. Мова йде про компактні хатинки площею чотири-п’ять квадратних метрів. Тут не потрібна кухня, ліжко і туалет, головне, щоб було місце для робочого стола, стільця і, можливо, кількох полиць.

rest-work-innovations-3

У такому “офісному саду” людина може поєднати роботу і відпочинок. З одного боку, у вас з’являється можливість зосереджено працювати, з іншого – милуватися при цьому красою саду і виходити прогулятись в будь-який час.

rest-work-innovations-4

Офіс у лісі

Керівництво іспанської архітектурної компанії Selgan Cano вирішило, що її співробітникам буде значно приємніше ходити на роботу, де вони почуваються так, ніби знаходяться не в офісі, а на пікніку в лісі.

Офіс архітектурної студії Selgan Cano,   розташований в лісі
Офіс архітектурної студії Selgan Cano, розташований в лісі

Тому офіс компанії Selgan Cano знаходиться просто посеред лісу, з усіх боків його оточують дерева. Та ще й багато стін і навіть частина стелі такої офісної будівлі зроблені зі скла. Тож співробітники архітектурного бюро відчувають себе так, ніби знаходяться в лісі навіть у ті моменти, коли вони сидять за своїми робочими столами.

rest-work-innovations-6

Офіс розташований в лісопарковій зоні в околиці Мадриду. Ця будівля відрізняється не тільки незвичайним розташуванням і зовнішнім виглядом, але також унікальною системою вентиляції приміщень, яка використовує лісове повітря. Виявляється, що запах навколишнього лісу стимулює робочу активність сильніше, ніж аромати свіжої кави, що зазвичай доносяться з кухні.

rest-work-innovations-7

Робоче місце на пляжі

Сучасний світ характерний тим, що в ньому існує величезна кількість професій, які дозволяють працювати не в офісі, а в будь-якій точці світу, де є хоч який-небудь доступ до мережі Інтернет. А тому сотні тисяч або навіть мільйони людей щорічно відправляються жити і дистанційно працювати куди-небудь в теплі країни, наприклад, в Таїланд, Камбоджу або на острів Балі, ближче до теплого океану.

Flat-pack Cardboard Beach Office - набір офісних меблів для пляжу
Flat-pack Cardboard Beach Office – набір офісних меблів для пляжу

При цьому працювати вони можуть прямо на пляжі. Адже бездротовий Інтернет давно перестав бути чимось незвичайним. Тому людям залишається тільки знайти собі зручне місце на березі та відкрити ноутбук.

rest-work-innovations-9

А от з місцем якраз може бути проблема. Якщо, звичайно, у вас немає з собою спеціального набору фрілансера – комплекту з назвою Flat-pack Cardboard Beach Office. Мова йде про конструкцію, що дозволяє за одну хвилину зібрати з картонних деталей робочий стіл і крісло.

rest-work-innovations-10

Ділові зустрічі та конференції на пляжі

В останні роки стало популярним також проводити на пляжах ділові зустрічі і навіть масштабні конференції. Поєднання бізнесу і відпочинку на березі моря – це те, про що мріяли цілі покоління трудоголіків, що жили до нас. Зараз подібні заходи стають мейнстримом.

Пляжна конференція Geeks on a Beach
Пляжна конференція Geeks on a Beach

Особливо «зловживають» пляжними конференціями люди, що працюють в IT-секторі. Так вже склалося, що у наш час більшість співробітників компаній цієї сфери є молодими людьми від двадцяти до тридцяти років. А тому найкраще місце для їх ділових зустрічей – це якраз клуб або пляж.

Пляжна конференція Geeks on a Beach
Пляжна конференція Geeks on a Beach

Як приклад можна згадати масштабну щорічну пляжну конференцію Geeks on a Beach, яка проходить на Філіппінах.

Пляжна конференція ULCAMP
Пляжна конференція ULCAMP

Пляж у домашніх умовах

Однак, далеко не всі люди мають можливість працювати на пляжі, або навіть раз на рік виїжджати на пляжну конференцію куди-небудь в теплу країну. Але відчуття роботи на природі, на березі океану, можна створити навіть у домашніх умовах.

Sandy Beach Home Office - пляж в домашніх умовах
Sandy Beach Home Office – пляж в домашніх умовах

Прикладом може бути набір з назвою Sandy Beach Home Office. Мова йде про пісочницю, яку можна встановити вдома, під своїм робочим столом. Під час роботи людина повинна роззутися і опустити свої ноги в пісок.

rest-work-innovations-16

Творець Sandy Beach Home Office переконує, що так людина за комп’ютером дійсно починає підсвідомо думати, що знаходиться на пляжі. І це відчуття сприяє поліпшенню настрою і дозволяє не втомлюватися протягом довгого часу.

Робочий простір у парку

Влада багатьох міст всіляко підтримує переїзд офісних співробітників зі стін хмарочосів на свіже повітря. Наприклад, в одному празьких парків ще з 2014 року облаштовано спеціальне місце, де люди з ноутбуками можуть провести робочий день.

Місце для роботи на відкритому повітрі в празькому парку
Місце для роботи на відкритому повітрі в празькому парку

Це місце виглядає як дерев’яна платформа з кількома столиками і лавками. Поруч з ними є точка швидкого бездротового доступу до мережі Інтернет. При цьому користуватися всіма послугами цього офісу на природі можна абсолютно безкоштовно.

rest-work-innovations-18

Щоправда, тут діють є два серйозні правила, порушувати які не можна ні в якому разі. По-перше, люди повинні дотримуватися там відносної тишу. По-друге, куріння суворо заборонено.

Природа в офісі

Часто роботодавці, розуміючи, що їх співробітники з великим задоволенням провели б зараз час на природі, а не за столом в офісі, намагаються відповідно стилізувати робочий простір, зробивши його максимально схожим на який-небудь куточок природи.

Незвичайні інтер'єри офісу корпорації Google в Цюриху
Незвичайні інтер’єри офісу корпорації Google в Цюриху

Прикладом може бути офіс корпорації Google в Цюриху, приміщення якого схожі на різні куточки природи планети Земля. Там є кімнати, стилізовані під ліс, гори з кабінками канатної дороги або навіть полярну станцію.

rest-work-innovations-20

При цьому традиції корпорації Google дозволяють співробітникам не прив’язуватися до конкретного робочого столу, а працювати в будь-якій частині офісу. Це створює хорошу невимушену атмосферу, що сприяє підвищенню продуктивності праці.

rest-work-innovations-21