Які небанальні страви приготувати на природі. 5 легких страв

956

Те відчуття, коли на вихідні кличуть на пікнік одразу в декілька місць. І справді, це чудовий привід провести час разом, пограти в ігри, поговорити й дослідити нові місцини. Але коли пікніки на кожних вихідних, стандартні шашлики, ковбаски й курячі крильця просто набридають. Та й від такої важкої жирної їжі організм не зрадіє. Тож ми зібрали найкращі альтернативні рецепти страв на вогнищі. Дивуйте друзів смачними й простими ласощами!

1. Салат з печеної картоплі та редиски

На заміну звичному запіканню картоплі з салом чи просто в вугіллі приготуйте салат. Запечену картоплю можна поєднати і з редисом, і, наприклад, тунцем чи баклажаном.

Що потрібно: картопля, редиска, помідори.

Найкраще смакуватиме молода картопля. Змастіть картоплю та редиску олією, загорніть у фольгу та запікайте, обгорнувши розпеченим вугіллям з мангала. Коли овочі стануть м’якими, дістаньте з фольги, наріжте четвертинками. Помідор також наріжте половинками, всі інгредієнти змішайте. Посоліть, заправте олією, бальзамічним оцтом, можна додати зелень петрушки чи кропу.

2. Простий хачапурі на мангалі

Гарячий сир, який стікає на тарілку виглядає дуже апетитно, точно краще за просту нарізку в тарілці. Пропонуємо максимально простий рецепт.

Що потрібно: дріжджове тісто(можна купити готове в магазині), сир сулугуні(приблизно 400 г на 1 пачку тіста).

Тісто розморозити, розкачати та нарізати смужками близько 3-5 см в ширину. Смужки тіста мають бути тоненькими, щоб їх легко було запекти. Сир сулугуні нарізати кубиками або смужками, насадити на шпажки чи шампури. Зверху сир обмотати тістом так, щоб сир не було видно. Тісто гарно заліпити(щоб при запіканні сир не скапував). Заготовки можна підготувати вдома, або одразу на природі. Шампури ставимо на мангал та запікаємо до готовності тіста. Гарячі хачапурі подавати з томатним соусом чи свіжими овочами.

3. Запечена риба на грилі

Риба на грилі може повністю перевернути ваше раніше бачення цього продукту. Соковита й ароматна рибина може сподобатися навіть тим, хто раніше її не любив.

Що потрібно: будь-яка жирна рибина(форель, сьомга, скумбрія, лящ), розмарин, петрушка, лимон, часник, оливкова олія.

Рибу можна запікати цілою або використати стейки. Тушку посолити, поперчити та замаринувати. Для маринаду вичавіть сік половинки лимона(для великої рибини), наріжте 2-3 зубчики часнику, зелень петрушки, додайте 1 ст.л оливкової олії. Сумішшю змастіть рибину та дайте постояти 1 годину. Тоді рибу можна просто викласти на решітку та запікати на мангалі. Або ж обгорнути фольгою для захисту.

4. Сирний суп з лососем

Уха чи рибний суп — улюблена вечеря на риболовлі чи в поїздці з наметами. Легкий суп, гаряченький та ароматний, можна урізноманітнити. Просто додайте сир!

Що потрібно: 400 г лосося, 200 г плавленого сиру, 1 морква, 2 картоплини, зелена цибуля.

Легкий у приготуванні суп чудово смакуватиме після посиденьок. Лосось, картоплю, моркву почистьте і наріжте кубиками. Можна використати інший вид риби або морепродукти: креветки, мідії, кальмар. У казанку чи каструльці закип’ятіть приблизно 1,5 літра води, посоліть та додайте плавлений сир. Сир можна попередньо подрібнити. Розмішуйте, поки сир повністю не розчиниться у воді. У воду додати моркву та картоплю, після закипання варити 15 хвилин, після цього додати лосось і варити ще 20 хвилин на маленькому вогні. Укінці додати зелену цибулю, приправи за бажанням. До супу можна підсмажити грінки на вогнищі.

5. Банани на грилі

Десерти на природі — це складно? Зовсім ні, солоденьким до чаю можна ласувати навіть в лісі.

Що потрібно: банани, кориця, шоколад.

Банани гарно помийте та висушіть. Запікати їх потрібно у шкірці, зробивши 1 розріз повздовж. Посипте банани корицею, всередину покладіть шматочки шоколаду. Шкіркою донизу покладіть банани на мангал та готуйте близько 15 хвилин. Треба, щоб шкірка потемніла, а шоколадна начинка розплавилася. Рецепт простий, але банани виходять дуже смачними!

Відкривайте нові гастрономічні насолоди навіть за містом чи в горах! Адже насправді це так легко. Цікаві поєднання, салати, десерти чи запіканки послужать додатковим задоволенням на пікніку.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти