Таємниця стародавнього кам’яного міста Нан ​​Мадол (9 фото)

799

Легенди про загублені міста, такі, як Атлантида і Ель Дорадо – чарували людство своїми таємницями протягом століть. Давайте відвідаємо ще одне незвичайне місто. Недалеко від берега Мікронезії знаходиться реальне таємниче місто по імені Нан Мадол.

Нан Мадол розташований на східному узбережжі Похнепі, Мікронезія. Місто охоплює 80 акрів, включаючи в себе приблизно 90 штучних островів. Нен Медол в перекладі означає – “місце між”. Таку дивну назву місто отримало через мережі каналів, які оточують острови.

Ці острови майже повністю складаються з порід базальту, 18 – 25 футів висотою і приблизно 17 футів завтовшки. Базальт – камінь, сформований вулканічною лавою.

Нан Мадол був покритий кораловим щебенем, щоб сформувати піднесення, яке захищає від припливів.

Археологам важко відповісти на питання: як були побудовані ці стіни, адже вони досить високі, і окремі частини конструкції досягають ваги в 50 тонн.

Місцеві легенди свідчать, що острів населяли гіганти, які, ймовірно, мали достатньо сил, щоб споруджувати такі стіни. Інша легенда розповідає нам про двох братів: Олозофа і Олозіфа, які використовували свої магічні сили для спорудження стін.

Інша чудова і непояснена особливість Нан Мадол – свої підводні тунелі, що з’єднують острова один з одним. Тунелі, як вважається, були запасним виходом, який починався від центру міста.

Таємниця стародавнього кам'яного міста Нан ​​Мадол (1)

Таємниця стародавнього кам'яного міста Нан ​​Мадол (2)

Таємниця стародавнього кам'яного міста Нан ​​Мадол (3)

Таємниця стародавнього кам'яного міста Нан ​​Мадол (4)

Таємниця стародавнього кам'яного міста Нан ​​Мадол (5)

Таємниця стародавнього кам'яного міста Нан ​​Мадол (6)

Таємниця стародавнього кам'яного міста Нан ​​Мадол (7)

Таємниця стародавнього кам'яного міста Нан ​​Мадол (8)

Таємниця стародавнього кам'яного міста Нан ​​Мадол (9)



• не пропусти