Іспанський архітектор перетворив старий цементний завод в сучасний замок

887

Коли Рікардо Бофілл (Ricardo Bofill) в 1973 році натрапив на напівзруйновану будівлю покинутого цементного заводу, він відразу ж побачив цілий світ можливостей. Через 45 років La Fábrica стала унікальним будинком з чудовими інтер’єрами, якими хочеться милуватися ще і ще.

Розташований недалеко від Барселони завод був закритий ще за часів Першої світової війни. Виробництво шкодило довкіллю, а сама будівля виглядалf потворно, як і більшість подібних споруд.

Те, що зробив з заводом Рікардо Бофилл представляє вражаючий приклад того, як творче мислення може повністю перетворити простір.

Замість труб, які наповнюють повітря отруйним димом – море зелені, а промислова будова виглядає майже як середньовічний замок.

Для самого Рікардо будинок став справжньою фортецею. Він і живе, і працює в La Fábrica і відчуває себе там так, як ніби йому вдалося відгородитися від світу і побудувати за старовинними стінами власний всесвіт.

«Я наче живу… в прихованому від сторонніх всесвіті, стіни якого захищають мене від зовнішнього світу і його повсякденної рутини. Життя тече тут, робота змінюється відпочинком, і різниця між ними часто зовсім непомітна»- розповідає Бофилл про свій незвичайний будинок.

Робочому простору приділено багато уваги, адже команда Бофілла використовує частину будинку в якості студії. Це і правда особливий світ.

За 45 років завод пройшов через неймовірну трансформацію, але і до цього дня робота не закінчена.

«На La Fábrica завжди має бути зроблено більше роботи, ніж вже зроблено – і це частина його чарівності».

Воістину талант і творче мислення допоможуть перетворити будь-який простір в щось нове, сучасне і дуже красиве!

Подробиці – на сайті архітектора Ricardo Bofill .



• не пропусти