Містика дзеркал або що говорить про вас ваше відображення

1418

Питання про приховані властивості дзеркал піднімалось здавна. Ще відомий лікар сивої давнини Парацельс в 16 столітті вважав дзеркало якимось тунелем між світами. Людський поголос обдарував дзеркало пам’яттю. Чим старіше дзеркало, чим більше воно бачило, тим більший вплив воно справляє на психіку людини і навіть викликає галюцинації.

4399357

І дійсно, чому так відбувається? Причина в нас самих. Як стверджують фахівці, при контакті із дзеркальною поверхнею ми відразу ж шукаємо вади, а знайшовши їх відразу ж виплескуємо тонни негативу, які вловлює дзеркало і повертає назад.

Наприклад, Іван Грозний був дуже забобонним – дзеркало для дружини він замовив у сліпих майстрів, а все тому, що Грозний вірив: один сторонній погляд в дзеркало до того як його побачить власник, здатний наслати вроки.

1462972245_92202196_zerkaloОбрядові традиції
В Європі люди вставляли у вікна-вітражі шматочки дзеркал тим самим захищаючи будинок від негативного впливу. В Іспанії при народженні дитини на одяг немовляти кріпили маленькі дзеркальця. Тим самим батьки намагалися захистити своє чадо від поганих поглядів недоброзичливців.

До цих пір у нас є знайомі всім вірування, пов’язані з дзеркалами. Їх не можна бити. Якщо вже таке сталося скельця потрібно зібрати і вимити з милом. Якщо в будинку померла людина, дзеркала завішують, щоб дух небіжчика не застряг в дзеркальній пастці. Після відходу поганих людей дзеркала миють, щоб очистити від негативу і ще багато інших.

Правила гарного тону
До сучасної людини, завдяки багатовіковій народній мудрості дійшло дуже багато правил поведінки з таким особливим предметом.

№ 1. Не можна дивитися у дзеркало з поганими думками – ні в якому разі не лайте себе або саме дзеркало.

№ 2. Прослідкуйте за дзеркалом – воно не повинно відображати вас без голови.

№ 3. Не даруйте і не приймайте дзеркала в подарунок.

№ 4. Для підтримки власної краси в дзеркало не можна дивитися в напівтемряві і їсти перед ним.

№ 5. Якщо не хочете страшних снів – приберіть дзеркала подалі від ліжка – так щоб ви не відбивалася в них.

№ 6. Ні в якому разі не приносите в будинок старовинне дзеркало, історія якого вам не відома. Воно могло бути свідком смерті, вбивства, сварок. Для перевірки слід провести перед ним свічкою. Потухне – ваш ворог перед вами. В цьому випадку слід невідкладно відвезти дзеркало якнайдалі з дому і знищити його.

mirror

Ворожіння
У народі побутувала віра в ворожіння на дзеркалах. Для цього два дзеркала встановлювали одине навпроти одного. Запалювали свічку. Завішували ікони і знявши натільний хрест клали його під п’яту. Тим самим дівчина як би зрікалася всього святого. Після цієї процедури потрібно було уважно вдивлятися в «дзеркальний коридор» виглядаючи свого судженого.

Ймовірно саме через подібні обряди, подейкували, що дзеркало подарував людині сам нечистий. Адже перебуваючи в мовчанні й самотності людина очищається. Уявний діалог зі своїм відображенням часто приносить в душу сум’яття і розлад.

Учення схильні погодиться з народної чуткою. Після тривалих досліджень експерти визнали, що дзеркала оперезані сильним енергетичним полем і здатні відображати енергетику. Тому, вони нарівні з екстрасенсами попереджають: експерименти з дзеркалами до добра не доводять.

Джерело: weloveua



• не пропусти