Поради дизайнера: модні тенденції 2016 року в декорі спальні

858

Спальня це особистий простір, де можна відпочити і душею і тілом, відновити сили. У ній багато проводять багато часу, тому пропонуємо кілька ідей, які допоможуть зробити кімнату модною, стильною і затишною.

Величезна спальня в азійському стилі від Webb & Brown-Neaves
Bedroom-21
Bedroom-2

У декорі спальні неодмінно сучасне має поєднуватися з елементами, які залишаються завжди актуальними, крім того, спальня повинна відображати індивідуальність господарів. Якщо немає бажання повністю міняти обстановку в кімнаті, варто скористатися кількома модними деталями, щоб освіжити декор. Адже стиль і мода криються саме в дрібницях.

Скандинавська простота

Спальня в сіро-білій колірній гамі від Reed Design Group
Bedroom-1

Інтер’єр спальні від Incorporated
Bedroom-3

Якщо хочеться оновити декор в спальні, тоді варто скористатися модним і в 2016 році скандинавським стилем. Це стосується і декору, і аксесуарів, і приліжкові столиків і навіть обробки ліжка. Саме його можна вважати абсолютно ергономічним. Майже кожна деталь виконує певну функцію. Приміром, сірі відтінки стін, денне світло і дерев’яні меблі роблять кімнату затишніше.

Зістарене дерево

Зістарене дерево від Garrison Hullinger Interior Design
Bedroom-6

Інтер’єр спальні від Studio Revolution
Bedroom-7

Сучасний дизайн відрізняється екологічністю у використанні матеріалів та ідей, і тому повторне використання дерева, вже бувшого у використанні і відновленого, це в дусі сучасних тенденцій. Оздоблення стін зістареним деревом – це ще одна цікава текстура в оформленні сучасних інтер’єрів.

Дерев’яна платформа для ліжка від Devall Designs & Home
Bedroom-9

Стильна спальня від Groundswell Design Group
Bedroom-10

По-перше, це економно, а по-друге, дерево – це натуральний матеріал поряд з бетоном, склом і каменем – останніми тенденціями. Такі стіни підійдуть для оформлення спальні в найрізноманітніших стилях. Також можна використовувати зістарене дерево для виготовлення меблів, ліжка, оздоблення стелі.

Витончене оригінальне узголів’я ліжка

Узголів’я на 2 стіни від Carla Aston Interior Design
Bedroom-12

Інтер’єр спальні від Simone Alisa
Bedroom-13

Розкішне обтягнуте дорогою тканиною узголів’я або просте, виконане з дерева – будь-яке творче рішення здатне зробити спальню стильною. Не завжди оригінальне, виконане на замовлення узголів’я обійдеться дорожче, ніж придбане готове в магазині. Крім економії, в разі індивідуального замовлення, можна вибрати відповідні смаку стиль, колір, текстуру, розмір. Також можна виготовити узголів’я і своїми руками, головне знайти хорошу ідею.

Класичні шпалери

Спальня в фермерському стилі від Maison Maison Interior Design
Bedroom-15

Шпалери в квіточку від Fiddlehead Design Group
Bedroom-17

Історія шпалер за останні кілька десятиліть зазнала неймовірні зміни, але все одно вони як і раніше залишаються актуальними. Колись, на зміну їм прийшли настінні розписи у вигляді природних пейзажів, і люди поспішили позбутися від шпалер у вітальнях і спальнях. Але тенденція пройшла, і дизайнери в 2015 році до шпалер знову повернулися, сповіщаючи про нову еру кольору і контрасту.

Спокійні шпалери в інтер’єрі від Hoi Ning Wong
Bedroom-18

Геометричні шпалери в інтер’єрі від Arent & Pyke
Bedroom-16

Якщо давно хотілося поклеїти шпалери у спальні, саме цієї весни можна сміливо здійснити мрію. Вибирати краще візерунки, які, наприклад, імітують ліс, або абстрактні візерунки, які стирають межі і чіткі лінії, або яскраві шпалери для додання контрасту. Якщо не хочеться обклеювати всі стіни, можна почати хоча б з одної. Світ нових кольорів, вражаючих візерунків і унікальних принтів неодмінно порадує.

Будинок в будинку

Інтер’єр спальні з робочим місцем від Dayka Robinson Designs
Bedroom-19

Спальня з ванною від O plus L
Bedroom-22

Сучасна спальня – це не просто місце для сну. Це свого роду «будинок в домі», в якому для зручності можна знайти все необхідне, не виходячи за його межі. Деякі в спальні організовують робочий кабінет, інші просто встановлюють невеликий робочий стіл, або ванну і настінний телевізор, щоб організувати затишне місце для відпочинку, не виходячи з дому. Можна також встановити невеликий бар, і на пару вихідних гарантувати собі якісний відпочинок, не залишаючи меж спальні. А щоб атмосфера повністю відповідала душевному ладу, необхідно правильно вибрати колірну гамму.

novate



• не пропусти