Красивий блакитний водоспад Тат Куанг Сі, Лаос (12 фото)

480

Серед джунглів і пальових поселень різних лаоських племен розташувався красивий блакитний водоспад Тат Куанг Сі. Потрапити до цього чуда природи можна проїхавши на мотоциклі або на місцевому тук-туку, що нагадує невеличкий вагончик. Водоспад Тат Куанг Сі знаходиться приблизно в тридцяти кілометрах на південь від міста Луангпхабанга Лаоської народно-демократичної республіки.

Особливістю водоспаду Тат Куанг Сі є не розмір і число каскадів, а колір води – красивий бірюзовий відтінок, який особливо помітний на водоймах, що зустрічаються між спрямованими вниз каскадами водоспаду. Такий незвичайний насичений колір – це наслідок взаємодії вапнякових скель і багатої двоокисом вуглецю води. Розчинені карбонати якраз і надають чудовий блакитний відтінок водоспаду Тат Куанг Сі.

Сам водоспад являє собою серію різноманітних каскадів, найбільший з яких має висоту 54 метри. Саме завдяки цій ділянці водоспаду на територію навколишнього однойменного парку Тат Куанг Сі поширюється оглушливий рев води. Тут же, неподалік можна почути і рев справжніх ведмедів, врятованих від браконьєрів і тепер знайшли притулок в Центрі порятунку Гімалайських чорних ведмедів. Ці тварини – рідкісний вид, який знаходиться на межі зникнення і занесений в червону книгу.

Найбільш повноводним стає водоспад в сезони дощів (з серпня по листопад), так як саме це джерело води є головним ресурсом для Тат Куанг Сі. У період посушливих днів він дрібніє і не такий цікавий для відвідування.

Уздовж водоспаду йде стежка, по якій можна піднятися на гору, пройтися по просоченим вологою джунглях. Якщо уважно придивитися, то на рівні одного з каскадів можна побачити невелику печеру. Найбільш сміливі і загартовані можуть наважитися стрибнути з тарзанки в практично крижану воду утворених водних басейнів. А на нижньому рівні можна пройтися по мосту і піднятися сходами на вершину скелі. При відвідуванні водоспаду стягується невелика плата, яка витрачається на утримання парку та водоспаду Тат Куанг Сі.



• не пропусти