Рейнський водоспад, Нойхаузен-ам-Райнфалль, Швейцарія (11 фото)

1986

Рейнський водоспад – один з найбільш вражаючих в Європі. Він є досить популярною природною пам’яткою Швейцарії.

Зараз Рейнський водоспад – популярний туристичний об’єкт. І хоча висота його всього 23 метри (є в Європі і вище), але зате за міццю, мало що зрівняється, – ширина порогу складає 150 метрів. Взимку обсяг падаючої води – 250 кубометрів на секунду, а влітку, коли сходить лід, – до 700. Грандіозне видовище!

Основна маса туристів, відповідно, прагне побачити Рейнський водоспад влітку. До того ж, 1 серпня – Національний день Швейцарії, і біля водоспаду щорічно проходить незвичайний чарівний показ феєрверків, що, природно, приваблює тисячі приїжджих і місцевих жителів.

Дістатися до Рейнського водоспаду не складно. Це можна зробити як на машині, так і на громадському транспорті. Прямих сполучень немає, тому з Цюріха потрібно буде доїхати до містечка Winterthur (дорога займе близько години), а звідти на електричці до зупинки Schloss Laufen am Rheinfall. У сезон активних відвідувань – з травня по жовтень – електрички тут зупиняються кожні півгодини. Платформа зупинки знаходиться буквально в декількох хвилинах ходьби від водоспаду. Є кілька оглядових майданчиків, але найбільш вражаючий і ефектний з них – посеред водоспаду на вершині скелі. Допливти туди можна на кораблику, що спеціально курсує для туристів. Тільки опинившись оточеними водною стихією, ви зможете перейнятися її атмосферою і міццю, зарядитися енергією і силою природи.

Проводяться й організовані тури навколо водоспаду. Легенди, історія, геологічне минуле – це те, з чим за невелику плату знайомлять допитливих мандрівників екскурсоводи. А комфортабельний катер здійснить захоплюючий міні-круїз по Рейну. Можливі й індивідуальні програми для бажаючих.

На іншому березі на вершині пагорба розташований середньовічний замок Лауфен з досить милим двориком, за яким можна неспішно прогулятися після знайомства з основною визначною пам’яткою. Туристи також можуть відвідати виставку, присвячену історії Рейнського водоспаду, і ще раз насолодитися незвичайною панорамою природної стихії з оглядового майданчика замку. Неподалік є готель, магазини і парочка добродушних недорогих ресторанчиків з відмінним сервісом і смачною кухнею, і навіть дитяча кімната з іграшками та аніматорами. Таким чином, подорож до Рейнського водоспаду займе цілий день – нудьгувати не доведеться.