Топ – 11. Найкрасивіші каньйони в світі (ФОТО)

3126

Ми всі чули про нього.  Ми бачили незліченні фотографії. Світова слава Гранд-Каньйону і його перевага поза конкуренцією. Але є, безумовно, більше вирізаних річками чудес, розсіяних по всьому світу. Пропонуємо вам подивитися на 10 вражаючих каньйонів, готових конкурувати з найбільшим дивом Арізони.

Каньйони є одними з найбільш драматичних ландшафтів на планеті (і навіть на інших планетах в межах сонячної системи). Вони можуть похвалитися фантастичними пейзажами і неймовірними розмірами. Більшість з них утворюється вимиванням скельних порід швидкою течією річки протягом мільйонів років. Слово «каньйон» має іспанське походження і використовується в основному в США. У той час як європейці воліють використовувати термін «ущелина». Де б вони не знаходилися, ці великі природні пам’ятки завжди приваблюють туристів, охочих побачити і сфотографувати їх, піднятися на високі оглядові точки або спуститися на дно каньйону. Каньйони і ущелини – це ідеальне місце для пригод, походів і прогулянок.

Наша планета є домом для безлічі цих дивовижних природних природних явищ. Нижче ми перераховуємо кілька найкрасивіших каньйонів у світі.

Найкрасивіші каньйони фото.

Каньйон Антилопи, США.
Вам доведеться оплатити екскурсію та послуги провідника, щоб побачити це природне диво південно-західній частині США . Але повірте на слові – Каньйон Антилопи варто кожного витраченого долара. Стіни каньйону, немов танцюючи, грайливо згинаються, висвітлюючи м’яким сонячним світлом. Краса заворожує. Настільки химерні обриси формувалися в червоно-рудому пісковику протягом століть під впливом вітру і раптових дощових повеней.

kanon-antilopy-1

kanon-antilopy-2

Каньйон річки блайдів, ПАР.
Кажуть, що це третій за величиною каньйон в світі. Каньйон річки блайдів виглядає величезним, з якого б з оглядових майданчиків ви не дивилися на цю двадцяти шести кілометрову ущелині. Пишні пагорби, вкриті субтропічною зеленню, різкі вигини річки, вражаючі вибоїни і різноманітний тваринний світ каньйону, безумовно, стануть дивовижним досвідом, придбаним вами під час подорожі по Південній Африці . Добре розвинена інфраструктура у регіоні означає, що всі ці 25 тисяч гектар неперевершеної краси легкодоступні мандрівникові.

kanon-reki-blayd-1

kanon-reki-blayd-2

Чаринскій каньйон, Казахстан.
Ущелина річки Чарин, що простягнулася на 154 кілометри недалеко від кордону Казахстану з Китаєм , є Меккою для любителів пригод. Всього дві години їзди від Алма-Ати і ви опинитеся в Чаринському національному парку – величезній області чудових походів, рафтингу і каньонінгу, в оточенні найбільш цікавих пейзажів регіону. Одне з разючих місць каньйону – Долина Замків, це колекція могутніх химерних скель, що піднімаються по обидві сторони від грунтової дороги, що петляє на дні ущелини.

charynskij-kanon-1

charynskij-kanon-2

Каньйон Колка, Перу.
Каньйон Колка – найглибший каньйон в світі, що, безумовно, робить це місце унікальним. Він більш ніж у два рази глибше (4100 метрів) Великого Каньйону, хоча стіни його не такі вертикальні. Долина каньйону недалеко від містечка Чіва являє собою фантастичний пейзаж – терасові ландшафти доколумбової епохи.Ці поля, які колись обробляли стародавні Інки, сьогодні культивують місцеві жителі гірських сіл.Затримайте свою увагу, і ви побачите величезних Андских кондорів – найбільша птах Західної півкулі – витончено і гордо ширяють над ущелиною. Зустріч з такою птахом, безсумнівно, стане незабутнім моментів вашої подорожі.

kanon-kolka-1

kanon-kolka-2

Мідний каньйон, Мексика.
Мідний каньйон являє собою групу, що складається з шести окремих каньйонів, розташованих в південно-західній частині штату Чіуауа. У цілому розміри каньйону більше, а в деяких місцях і глибше великого Гранд Каньйону в сусідньому американському штаті Арізона . Величезні каньйони, вирізані шістьма річками, повні можливостей для піших прогулянок, їзди на велосипеді і верхової їзди. Подорожуючи по каньйону часто можна побачити місцевих жителів – індіанців Тараумара, продають сувеніри і продукти харчування.

mednyij-kanon-1

mednyij-kanon-2

Глен-Каньйон, США.
Не важливо, скільки ви чули про нього і скільки фотографій бачили. Глен-Каньйон і зокрема місце з назвою Підкова (Horseshoe Bend), змусять вас захоплюватися красою місцевих краєвидів. Підковоподібний меандр – це просто чергове створення могутньої ріки Колорадо, але щось робить саме це місце притягає.Національна зона відпочинку Глен-Каньйон утворена навколо ущелини і озера Пауел – прекрасне місце для туризму і відпочинку.

glen-canyon-1

glen-canyon-2

Королівський Каньйон, Австралія.
Древні стіни з пісковику та гігантські скелясті кручі – ось основна риса австралійського Королівського каньйону. Розташований в Національному парку Ватаррака (Watarrka), приблизно в 323 кілометрах від міста Аліс-Спрінгс, каньйон може бути досягнутий на повноприводному автомобілі за 4 години. А потім, можна досліджувати його, прогулюючись по мальовничих доріжках, провідним вздовж обриву або вниз на дно ущелини. Самотність пустелі – це те, що ви тут випробуєте, поряд з тим, що зможете милуватися деякими з найдивовижніших пейзажів Австралії .

korolevskij-kanon-1

korolevskij-kanon-2

Каньйон Матка, Македонія.
Каньйон Матка – одне з найчарівніших місць в природі Македонії . Він розташований в безпосередній близькості від міста Скоп’є, що робить його популярним місцем відпочинку. Тут можна побачити кілька середньовічних монастирів, є можливість для каякінга, скелелазіння, і дивовижних гірських походів, що дозволяють потрапити в численні печери, заховані за густим туманом, містично ширяє над смарагдовим озером Матка.

canyon-matka-1

canyon-matka-2

Каньйон Ваймеа, Гаваї, США.
Відомий так само як Великий каньйон Тихого океану, каньйон Ваймеа витягнувся на 16 кілометрів в довжину на заході острова Кауаї. Його ширина досягає півтора кілометрів, а глибина місцями перевищує 1000 метрів. Утворився каньйон більше тисячі років тому в результаті дощів, сильної повені і розливу однойменної річки, яка залишила казкові свідоцтва творчих сил природи. Численні туристичні стежки проходять над ущелиною, дозволяючи милуватися його видом, а так само на дні каньйону серед густих джунглів, червоних скель та тропічної рослинності.

kanon-vajmea-1

kanon-vajmea-2

Ярлунг Цангпо Гранд-Каньйон, Тибет, Китай.
Каньйон Ярлунг Цангпо (Yarlung Tsangpo Grand Canyon) має довжину 240 кілометрів – просто неймовірна робота могутньої ріки Ярлунг. Останні китайські дослідження, проведені в кінці минулого століття, стверджують, що середня глибина ущелини дорівнює п’яти тисячам метрів, а в найглибшому місці сягає 6009 метрів. Тому багатьма Ярлунг Цангпо розглядається як найглибший каньйон в світі.

kanon-yarlung-tsangpo-1

kanon-yarlung-tsangpo-2

Великий каньйон (Гранд каньйон), США.
Як ви думаєте, будь-який з перерахованих вище може змагатися по красі з Великим каньйоном?

velikiy-kanon-1