Дієтологи назвали найшкідливіші для здоров’я каші

    3279

    На думку фахівців, сніданок повинен насичувати організм до обіду, а в вівсянці для цього мало білка.

    Найшкідливішої для здоров’я людини кашею є манка.

    Про це пишуть Аргументи тижня.

    За словами дієтологів, це пов’язано з тим, що манна крупа багата крохмалем і бідна білком. Також в ній міститься багато глютену, який може викликати алергію у дітей, а також заважає засвоєнню заліза і вітаміну D.

    За манкою йде білий шліфований рис – під час шліфування рис втрачає вітаміни, при цьому залишається великий обсяг крохмалю.

    На третьому місці, як не дивно, вівсянка. На думку фахівців, сніданок повинен насичувати організм до обіду, а в вівсянці для цього мало білка.

    Раніше дієтолог Дарина Бухман поділилася своїм рецептом ідеального зимового сніданку.

    “Мої улюблені варіації (сніданку): пара смажених яєць зі щедрою порцією зелені на пару і розім’ятим авокадо; смажене яйце з запеченим бататом і порцією салату з Кейла; безглютеновий тост з авокадо і яйцем”, – розповіла Бухман.

    Також вона розповіла, як сама готує вівсяну кашу з дробленого зерна.

    “Заливаю зерна на ніч, кинувши у воду кімнатної температури щіпку солі (так крупа легше засвоюється). Вранці промиваю і відварюю її (хвилин 25 на повільному вогні) з куркумою і корицею. В кінці додаю кокосове молоко, насіння льону, гарбузовий протеїн, терте яблуко. Подаю з мигдальним урбечом “, – додала дієтолог.