Лікарі стверджують: українські страви найкорисніші

2015

Всі наші улюблені страви: вареники, борщ, і сало – дуже корисні для організму. Лікарі переконані, що особливу цінність представляють ті страви, основні інгредієнти яких складають продукти з місць нашого проживання. А ось чому – читайте в нашому матеріалі.

Як стверджують лікарі, найбільш корисні ті страви, які приготовлені з продуктів вашого місця проживання. Тому класична українська кухня буде найбільш корисна для жителів України.

Сало і часник

Насичені жири так само необхідні організму, як і рослинні жири з вмістом Омега-3. Саме свіже, натуральне сало підтримує наш імунітет, особливо в холодну пору року.

У салі міститься унікальна арахідонова кислота, яка сприяє здоров’ю серця і кровоносних судин, в рослинних оліях вона геть відсутня. Однак, не забуваємо про порції – вони повинні бути дуже помірними.

Борщ

Борщ – король усіх супів, джерело вітамінів, мінералів і клітковини, так необхідної організму. Відвар з овочів, насичений білками зміцнює імунітет організму, сприяє поліпшенню травлення і сприяє своєчасному спорожненню кишечника.

Холодець

Часто плутають цю страву з заливним, але спосіб приготування разюче відрізняється. У холодці обов’язковий інгредієнт – желатин, в той час, як в справжній холодець не додають допоміжних інгредієнтів.

Такий насичений бульйон дуже корисний при хворобі суглобів: артрозі, відновленні після механічних травм. Особливо страва корисна для легень – білки і екстрактивні речовини відновлюють епітелій органу, допомагають при хронічному бронхіті, «хворобах курця» і навіть при туберкульозі.

Сирники

Виявляється, кальцій, що міститься в сирі, досить важко засвоюється дітьми або людьми з панкреатитом, так як білок, що міститься в продукті, важко засвоюється. Однак лікарі впевнені, що кальцій в тандемі з молочним білком приносить найбільшу користь здоров’ю зубів, нігтів і шкіри.

Коли сир піддається термічній обробці, настає «чарівний момент», і страва з сирників зі сметаною ідеально для тих, хто стежить за своїм здоров’ям. Якщо регулярно готувати сирники, ви можете запобігти появі викривленню хребта і зубних захворювань.

Вареники

Така страва може бути, як основною, так і з легкістю замінити калорійний десерт. Якщо вареники готуються з твердих сортів пшениці, можете не переживати про зайві сантиметри на талії. Вареники з вишнями можуть бути і десертом, і основною стравою. Просте тісто в поєднанні з ароматними вишнями стане джерелом корисних повільних вуглеводів.



• не пропусти