Які продукти не треба їсти влітку, щоб не отруїтися

    102

    Медики нагадують, що влітку відзначається зростання кишкових захворювань в середньому на 20 відсотків.

    За їхніми словами, з настанням спекотної погоди в різних продуктах активно розмножуються шкідливі і небезпечні бактерії та їх токсини.

    До найбільш небезпечних токсикоінфекцій належать гепатит А, стафілококові інфекції, дизентерія, сальмонельоз, ботулізм.

    Для того щоб не захворіти ними, потрібно дотримуватися певних правил, які полягають в тому, щоб не вживати в літній період такі продукти, як в’ялена риба з потрохами власного приготування або куплена на стихійному ринку; салати, які заправлені майонезом; кондитерські вироби, особливо з олійними начинками.

    Крім того, медики нагадали про небезпеку грибів.

    Часто при зборі грибів люди плутають бліду поганку з сироїжками або навіть з печерицями. Більш того, шкода здоров’ю можуть завдати гриби, які не відносяться до отруйних, тому що вони немов губка вбирають в себе всі шкідливі речовини.

    Основні ознаки гострих кишкових інфекцій: блювота, пронос, підвищена температура тіла. При ботулізмі відзначається сухість у роті.

    У таких випадках необхідно терміново звертатися за медичною допомогою, тому як зневоднення організму, особливо у дітей, вкрай небезпечно.



    • інші новини