Як їсти хліб, щоб не поправлятися

    1151

    Дієтологи стверджують, що хороший хліб їсти можна і навіть потрібно.

    Єдине застереження: треба знати, який саме хліб купувати і з якими продуктами його їсти.

    Експерти віддають перевагу житньому і хлібі з висівками. У цих видах набагато більше вітамінів, мінералів і білків, ніж в інших сортах. Для тих же, хто «сидить» на дієті, важлива калорійність:

    Білий хліб з борошна вищого сорту – 300 ккал

    Білий хліб з висівками – 250-270 ккал

    Житній хліб – 180-190 ккал

    Цільнозерновий хліб – 160-180 ккал.

    Якщо враховувати, що стандартний шматок хліба – 30 гр, то денна норма – до 150 гр хліба з борошна грубого помелу.

    Дієтологи рекомендують основну порцію хліба з’їдати в 1-й половині дня.

    Вони підкреслюють, що багато набирають зайву вагу тільки від того, що їдять з ним все за звичкою. Якщо цей процес взяти під контроль, то проблему можна вирішити без особливих зусиль.

    Хліб можна їсти з наступними продуктами: перші страви, салати, тушковані овочі, кісломолочка.

    А ось мазати хліб варенням або шоколадною пастою не треба, тому як буквально через годину у вас буде звірячий апетит.

    Нежирне м’ясо, риба добре вживаються без хліба. Його краще замінити зеленими овочами, пряними травами і томатами. Ну і ясна річ, що хліб не слід їсти з злаковими кашами, рисом, макаронами, картоплею, тому як це взаємозамінні продукти.



    • інші новини