На вихідних в Україні прогнозують заморозки: якою буде погода 19-20 жовтня

    118

    На вихідних, 19-20 жовтня, в Україні очікуються заморозки, які охоплять майже всю територію країни, окрім південного сходу. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook. За її словами, нічна температура знизиться до заморозків, тому варто бути готовими до прохолодних умов.  

    У Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській областях та Криму прогнозуються дощі, тоді як на решті території України переважатиме суха погода із сонячними проясненнями. На заході можливі тумани, що знижуватимуть видимість до 300–500 метрів. 

    Найхолоднішу погоду вдень обіцяють у східних областях — від +6 до +9 °С. У західних регіонах, а також в Одеській області, буде найтепліше: температура підніметься до +11…+15 °С. Для решти території країни синоптики прогнозують денні температури в межах +8…+12 °С. 

    У столиці теж буде прохолодно: вночі температура знизиться до +1…+4 °С, можливі заморозки, вдень потеплішає до +10…+11 °С. Містянам варто бути готовими до прохолодних ранків та тепліше одягатися. 

    Починаючи з 21 жовтня, погода зміниться на краще. Наталка Діденко повідомила, що по всій Україні очікується потепління до +12…+17 °С та сонячна погода. Це потепління триватиме кілька днів і створить сприятливі умови для прогулянок на свіжому повітрі.