Google Meet запускає ШІ-функцію автоматичного конспектування нарад та онлайн-зустрічей

    22

    У програмі Google Meet з’явилася нова функція, яка базується на штучному інтелекті. Вона автоматизує процес ведення нотаток під час онлайн-зустріч. Функція “Take Notes for Me” (Записуй нотатки за мене) вже доступна для користувачів Google Workspace.

    Вперше анонсована в 2023 році функція Take Notes for Me — це не просто транскрипція мови, подібна до інструменту Google Meet, а функція, заснована на штучному інтелекті, яка аналізує розмову, виділяє ключові моменти і створює короткий виклад всього, що було сказано на зустрічі. Як зазначає The Verge, це обіцяє значно спростити життя тим, хто пропустив важливу зустріч або зазнає труднощів із одночасним сприйняттям інформації та веденням конспектів.

    Take Notes for Me автоматично створює нотатки в Google Docs і прикріплює їх до події календаря після завершення зустрічі, що дозволить легко ознайомитися з ключовими моментами. Крім того, файл Google Docs надсилається організатору зустрічі та всім учасникам, які включили цю функцію.

    “Навіть якщо ви спізнилися на нараду, Take Notes for Me надасть коротке резюме того, що ви пропустили, щоб можна було швидко увійти в курс справи”, – наголосили в Google. Функція також включатиме посилання на записи та транскрипції зустрічі, якщо опція була включена.

    Для людей, які мають труднощі з одночасним сприйняттям мовлення і веденням нотаток, нова функція може стати справжнім порятунком. Вона дозволить сконцентруватися на обговоренні та бути більш залученими до процесу, не відволікаючись на конспектування.

    Наприклад, для людей з порушеннями слуху або труднощами обробки інформації, Take Notes for Me може значно підвищити доступність та ефективність участі у відеоконференціях, оскільки замість постійної напруги та спроб вловити деталі люди зможуть зосередитися на змісті обговорення, покладаючись на автоматично згенеровані нотатки.

    Функція вже доступна для користувачів Google Workspace з підпискою Gemini Enterprise, Gemini Education Premium або AI Meetings & Messaging, проте до 10 вересня 2024 Take Notes for Me буде доступний для всіх користувачів Google Workspace, правда поки тільки англійською мовою.



    • інші новини