Центр Протидії Дезінформації закликає українців не поширювати інформацію про роботу ППО

    175

    Українців закликають бути обережними та не розповсюджувати жодної інформації про діяльність підрозділів протиповітряної оборони. Це важливе повідомлення надійшло від Центру протидії дезінформації, який нагадав про небезпеку витоку інформації.

    Центр протидії дезінформації звернувся до громадян, ЗМІ та лідерів громадської думки з проханням утриматися від поширення будь-яких даних про роботу підрозділів ППО. Це важливо для забезпечення безпеки та запобігання терористичним діям з боку ворога.

    «Ми боремося проти хитрого та підступного противника, який вивчає наш інформаційний простір для вчинення подальших терористичних дій проти України. Закликаємо не поширювати жодної інформації про роботу підрозділів протиповітряної оборони та дотримуватися простих правил оприлюднення інформації: не розповсюджуйте інформацію без відома офіційних структур щодо підготовки та ведення ЗСУ бойових дій; не транслюйте/знімайте переміщення військової техніки; не фіксуйте місця обстрілів та роботу ППО; не повідомляйте інформацію про місця виробництва/збуту нових видів озброєння», – закликали в ЦПД.

    Поширення таких матеріалів не лише шкодить обороноздатності країни, але і є кримінально караним діянням. Залежно від ступеня тяжкості злочину, покарання може становити від 3 до 12 років позбавлення волі.



    • інші новини