Скандал у Німеччині: чому ХСС хоче депортувати українських біженців без роботи

    95

    У німецькій політиці черговий скандал. Голова баварської опозиційної партії ХСС у Бундестазі, Александер Добріндт, закликав висилати українських біженців, які не змогли знайти роботу.

    Про це Добріндт заявив в інтерв’ю Bild, яке процитувало ZDF. Політик вважає, що через два роки після початку повномасштабної війни в Україні настав час для більш жорсткого підходу: працевлаштовуйтесь в Німеччині або повертайтесь до безпечних районів західної України.

    Добріндт також критикує те, що за рахунок грошей платників податків занадто багато людей у Німеччині отримують соціальну допомогу. Він наголосив на необхідності посилення зобов’язань щодо співпраці для шукачів притулку в питаннях працевлаштування.

    Пропозиції Добріндта викликали різку критику з боку представників урядової коаліції. Заступник лідера парламентської фракції соціал-демократів, Дірк Візе, заявив, що ХСС має соромитися таких вимог. Він наголосив, що партія повинна раз і назавжди прибрати зі своєї назви букву “Х”, що означає “християнин”.

    Він також додав, що поки путін продовжує бомбити Україну, відправляти назад жінок і дітей, які вже втратили своїх близьких, це аморально.

    Лідер партії “Зелених” Омід Нуріпур також висловився проти пропозиції Добріндта, підкресливши, що такі заяви ігнорують жахіття війни, яку веде путін.

    Раніше повідомлялося, що в межах програми прискореної інтеграції українців у ринок праці Німеччини Jobturbo вдалось залучити близько 33 тисяч людей – ушестеро менше, ніж очікував німецький уряд.

    Федеральний міністр праці Німеччини Губертус Хайль закликав роботодавців активно працевлаштовувати українських біженців, навіть якщо вони ще не досконало володіють німецькою мовою, але мають базові знання.

    Ситуація з українськими біженцями в Німеччині залишається складною. З одного боку – прагнення допомогти, з іншого – економічні та соціальні виклики. Дискусія триває, і як вона вирішиться, покаже час.