Туристичні пам’ятки штату Вашингтон. Фото

2135

Штат Вашингтон на Тихоокеанському Північному-заході пропонує туристам і мандрівникам велике поєднання чудес природи і творінь людини. Великі міста розташовані серед снігових гір, малі містечка влаштувалися біля узбережжя, у великій кількості є красиві ліси і рослинність. Неодмінно познайомтесь з десяткою пам’яток Вашингтона з цієї статті, які ми рекомендуємо для відвідування.

10. Національний парк Олімпік.

Олімпійський Національний парк не має ніякого відношення до Олімпійських Ігор, крім своєї назви. Гори Олімпік різко підносяться з надр Тихого океану і містять три унікальних біосфери. Велика частина цієї дикої місцевості – помірний тропічний ліс. Сюди також входять приголомшливі відрізки узбережжя з 60 милями уздовж океану. Нарешті, покрили древні долини льодовиків, і сніжні гори. Здебільшого тут немає ніяких доріг і особливої інфраструктури, але зате є величезна різноманітність флори і фауни. У тропічних лісах Ви можете знайти стародавні дерева і папороті, лосів, видр, чорних ведмедів, пум, оленя і ще багато ссавців і птахів. Бабаки живуть серед льодовиків, в той час як форелі плавають в чистих водах річок. Таким чином, Олімпійський Національний парк є не пошкодженою природною пам’яткою, справжньою гордістю штату Вашингтон. Тут Ви можете насолоджуватися розкішними природними гарячими джерелами, розбити табір і плавати на човні.

9. Національний історичний парк і острів Сан-Хуан.

На кордоні США і Канади в протоці Селіш розташувався Національний історичний парк острову Сан-Хуан. Це одне з найкращих місць, щоб спостерігати Дельфіна-косатку, морських видр і морських свинок. Зупиніться в американському Таборі, щоб трохи краще дізнатися історію цих місць. Чому Американський Табір? Парк також унікальний як місце війни Свині, де британці і американці зіткнулися між собою в 1859. Дивно, але війна була відвернена здоровим глуздом, і острів прерій був щасливо розділений між цими двома таборами. Єдиною загиблою виявилася британська свиня. Вона порушила кордон і була застрелена. Але кризі запобігли з допомогою дипломатії, зробивши Сан-Хуан яскравим прикладом того, як може працювати мирне співжиття між країнами. Один з кращих способів дістатися сюди – поромом з Анакортеса на материку.

8. Водоспад Сноквалмі.

Водоспад Сноквалмі – одна з найбільш відвідуваних визначних пам’яток Вашингтона. Він став ще більш відомим своєю головною роллю в Твін Пікс. Це сценічне місце можна побачити після приблизно 35 хвилин їзди на схід від Сіетла, прямо уздовж I90. Водоспад падає з висоти в 270 футів вниз і створює неймовірний шум і бризки. Готель Селіш Лодж розташований тут протягом майже 100 років і є чудовим місцем, щоб зупинитися на ніч, або просто поснідати прямо під водоспадом. Вершина каскаду добре доступна від автостоянки. Ви можете захопити кави і заспокоїти розрив і влаштувати тут пікнік.

7. Спейс Нідл, або Космічна голка Сіетла.

Сіетл – просто неймовірне місто, і його культовий орієнтир – Вежа “Спейс Нідл”, домінує над мальовничим горизонтом. Побудований для Всесвітньої виставки в 1962, Спейс Нідл становить 184 метра заввишки. Швидкісні ліфти слідують до палуби спостереження в 160 метрах, а ресторан SkyCity пропонує вечерю з найкращими краєвидами Сіетла. Відкривається вид на горизонт, гори, Елліот Бей і острови. Голка відкрита приблизно до 23:00 вечора, 365 днів у році. Не забувайте зарезервувати свій столик в ресторані заздалегідь.

6. Село Тілікум.

Прямо на береговій лінії в передмісті Сієтлу знаходиться село Тіллікум. Перш за все сюди вабить туристів їжа. Фантастичні місцеві лососі, смажені на повільному вогні, так само, як корінні американці завжди робили його, суп з молюсків, поряд з багатьма іншими делікатесами. Потім Ви можете відправитися в круїз по бухті Елліот протягом двох – трьох годин, потім відвідаєте музеї місцевої культури та історії. Завершіть день з танцювальним шоу місцевого племені.

5. Національний парк Маунт Рейнір.

Ви можете побачити Вулкан Рейнір з Вежі Спейс Нідл, але це не зрівнятися з повноцінним його відвідуванням. Цей національний парк захоплює дух, він розташований в 77 милях на південь від Сіетла. Це 370 квадратних миль самого значного пейзажу в Північній Америці, так само як і головної зірки, стратовулкан висотою в 4,390 метрів над рівнем моря і сніговими верхівками. Навколо нього є більш як двадцять п’ять льодовиків, сніжні рівнини, луки, повні підальпійских польових квітів і водоспадів. Область, відома як Рай, на південних схилах вулкана, є найбільш відвідуваною частиною парку. Природні визначні пам’ятки Вашингтона в першу чергу асоціюються з Національним парком Маунт Рейнір.

4. Місто Олімпія.

Місто Олімпія – найближчий найбільший центр до Олімпійського Національному парку в 54 милях на південь. Багатьох може здивувати, що це – столиця штату. При 50,000 жителів Олімпія включає багато парків і заповідників в навколишньому сільській місцевості. До Тихоокеанського узбережжя звідси можна дістатися за годину. Це також культурний центр, з процвітаючою художньою сценою, шістьма високоякісними театрами, власним симфонічним оркестром і живим джазовим співтовариством.

3. Такома.

Ще одне місто Пьюджет-Саунд, Такома знаходиться приблизно в тридцяти милях на південь від Сіетла, на шляху до Олімпії. Тут закінчується Північна Тихоокеанська Залізниця та розташований великий порт. Приблизно в п’ятдесяти милях на південний схід від центру міста знаходиться вулкан Рейнір. Місто з музеями і торговими центрами, театрами і старими наведеними в почуття будівлями, Такома тепер дуже приємне місце, щоб жити і відпочивати. Для того, щоб досліджувати Вулкан Рейнір та його національний парк, Такома просто чудове місце.

2. Бельв’ю, Вашингтон.

Бельв’ю – місто з 125,000 жителів, який швидко ріс в останні роки. Це дозволило йому потрапити в п’ятірку місць, найкращих для життя в штаті. Містобудівники прагнуть гарантувати, що Бельв’єю залишається красивим і в майбутньому, з десятьма квадратними кілометрами парків, водойм, фонтанів, прибережних парків і ботанічних садів.

1. Центральна бібліотека Сіетла .

Не часто так буває, що бібліотека займає перші місця в списках пам’яток, але Сіетл зміг це зробити. Відкрита в 2004, бібліотека Сіетла вітає мільйони відвідувачів. Майже 1.5 мільйона книг розміщені тут на 34,000 квадратних метрах скла і сталі, де скляні платформи, здається, плавають в металевій петлі. Вона входить в список найкрасивіших бібліотек світу. Це дуже практичне громадське місце з підземною парковкою, чудовим плануванням і терміналами для громадськості на 400 комп’ютерів. Вже через два роки після того, як бібліотека відкрилася, управління зрозуміло, що люди приїжджали сюди не тільки для читання і дослідження, але і подивитися на унікальну будівлю.

Це був огляд визначних пам’яток Вашингтона, куди увійшли 10 найбільш цікавих для відвідування місць у цьому штаті.