Квітуча Україна: у «Херсонських горах» цвіте долина ірисів

2176

В Херсонських горах на Півдні України розквітла долина ірисів. В чарівному місці поруч з Херсоном, де поєднується вітер зі степу та вітер із моря, вода двох величних річок та лиману… до цієї краси приєдналися іриси. Поспішайте побичити.

Локація “Херсонські гори” не так ще відома Україні…

Хоча, саме тут багато віків на перехресті народів, епох, історій та культур степовий вітер змішує в Південний коктейль аромати моря та Великого степу, двох річок та лиману. Тисячі років на цій землі жили люди, займалися торгівлею, рибалкою, будівництвом кораблів, видобували сіль, вирощували зерно та виноград, кохали та народжували дітей. Тисячі років тут гинули люди, виборюючи.

Саме тут Кузьма Скрябін знімав один із своїх кліпів. Тут бував справжній барон Мюнхгаузен. Все більше туристів відвідають цю землю в наші дні.

Кожної весни на крутих пагорбах Херсонських гір цвітуть квіти. А в цьому році, як ніколи, яскраво та масштабно розквітли іриси. Місцеві кажуть, що ці іриси – то є душі воїнів, що ніби то розказують нам про велич історії цієї землі. Послухайте їх історії. Доторкніться до історії своєї землі.

Автор фото: Angels Studio

Центр туризму ХерсON khers-on.com
спеціально для ВСВІТІ



• не пропусти