Кращі університети країни. Версія роботодавців

417

Як думаєте, роботодавці дивляться на те, що написано у вас в дипломах? Важко сказати. Навіть неможливо сказати однозначно. Але коли представників провідних компаній країни попросили скласти «рейтинг довіри» університетів, крім відомих столичних навчальних закладів в число лідерів увійшли 4 вузи з інших міст – по 2 зі Львова та Харкова.

Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого

nzu1
Ще в 1804 році, коли університет тільки був заснований, тут відкрилося відділення моральних та політичних наук. Згодом воно стало Юридичним факультетом, а в 1937 році факультет став окремим повноцінним навчальним закладом. Університет вже тривалий час залишається лідером серед навчальних закладів юридичного спрямування в Україні. Приміщення було побудовано за проектом Олексія Бекетова, завдяки якому Харків багато в чому виглядає саме таким, яким ми його знаємо.

Національний університет «Львівська політехніка»

00046_politeh2
Технічна академія, згодом стала університетом, була першою в Україні академічною школою (і однією з перших в Європі!). Колись тут читала лекцію сама Марія Склодовська-Кюрі! Сьогодні у Львівській політехніці навчається близько 35000 студентів. Будівля була побудована в 1877 році, і тільки тоді академія переїхала сюди з приміщення Ратуші. Корпус служив навчальним приміщенням практично весь час, крім того періоду, коли за часів Першої світової тут облаштували госпіталь для поранених польських студентів. А всередині вона нагадує справжній палац.

Львівський національний університет ім. Івана Франка

00077_img_1983
Університет Яна Казимира відкрився в 1918 році в приміщенні колишнього парламенту Галичини і пропрацював трохи більше 20 років – до 1939 року. До цього він був єзуїтською колегією, а тому все навчання проводилося за програмою єзуїтських шкіл. До самого кінця XIX століття тут працювало три факультети – юридичний, теологічний та філософський. На останньому вчився Іван Франко. Пам’ятник йому можна побачити біля центрального входу. Колись тут знаходилася вражаюча художня колекція, проте майже все було або вивезено до Польщі, або зникло в 1941 році. Зате, до сьогоднішніх днів зберігся прекрасний ботанічний сад. А напис на головному корпусі нагадує: «Освічені громадяни – окраса Батьківщини».

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»

t5
У найбільшому університеті Харкова навчається понад 25 000 студентів. На сьогодні це найбільший навчальний центр Східної України. З механічного та технічного відділення з роками з’явилися 24 факультети і 93 кафедри, які готують фахівців з 96 спеціальностей. В історію інституту можна зануритися просто прогулюючись між корпусами, збудованими в різний час, що нагадують про різні епохи і події.

Джерело: weloveua



• не пропусти