Праця в Польщі: що потрібно знати при першому виїзді за кордон?

142

Хороша змога добре заробити – влаштуватися на роботу в одну з європейських країн. Робота в ЄС дає змогу непогано заробити. Яку країну обрати? Польща – один з найкращих варіантів для українців. По-перше, не потрібно їхати до Італії чи Португалії, щоб отримати гідну зарплатню. По-друге, порозумітися з поляками набагато легше, адже мова має багато подібних слів на наші. Та й вам буде набагато легше вивчити декілька фраз, якщо ви їдете без знання мови. По-третє, тут пропонують пристойну зарплату. Тому давайте зупинимось на питаннях, що цікавлять людей, які вперше їдуть на роботу в Польщі. Перше – які вакансії зараз надходять від роботодавців. Друге – як влаштуватися легально. Третє – робоча віза в Польщу та її отримання. Віза ПроДо речі, щодо цього питання вам краще звернутися до кадрової агенції Visa Pro, де професіонали зможуть детальніше розповісти про отримання візи. І четверте питання – на яку зарплату можна розраховувати. Давайте почнемо з першого питання.

Яку роботу пропонують?

Робота в ПольщіПрацевлаштування в Польщі обирають більшість українців, які хочуть заробити за кордоном. Це дуже просто пояснити: зарплата хороша, а вакансій на роботу в Польщі – чимало. Які вакансії пропонують для чоловіків? Це можливість працювати водієм, електриком, будівельником, вантажником. Якщо ви кваліфікований лікар, інженер, фармацевт, для вас також знайдуться хороші пропозиції, а оплата буде вищою. Проте тут уже важливо знати польську мову. У будь-якому випадку, вивчити її ви зможете набагато швидше, ніж німецьку або італійську мову.

Що ж стосується праці жінок, то є багато вакансій медсестри, няні, швачки, доглядальниці, прибиральниці. Можна влаштуватися і вдвох з чоловіком або дружиною. Для сімейних пар зазвичай є робота на фабриках, заводах, у сільському господарстві. Вам залишається подбати про підписання контракту з роботодавцем та про своєчасне відкриття робочої візи в Польщу. Чому так важливо працювати по контракту? Це гарантує вашу безпеку. У контракті будуть прописані всі умови вашої праці в Польщі та вказана зарплата. Ви зможете спокійно їхати за кордон, не переживаючи, потрапите до рук шахраїв чи ні.

Рівень зарплат

Власне, саме через хорошу зарплату робота в Польщі приваблює велику кількість українців. Влаштувавшись офіційно, ви зможете заробляти на найпростіших посадах, що не потребують високої кваліфікації, біля 1,8-2,2 тис. злотих щомісяця, на складнішій роботі – біля 2,8-3 тис. злотих. Звичайно, перед тим, як їхати працювати, на вас очікують і певні витрати. В тому числі й на отримання робочої візи в Польщу. Ви можете звернутися до представників Віза Про, якщо вам потрібна хороша вакансія або якщо вам важко розібратися з документами, необхідними для виїзду.



• не пропусти