Як правильно доглядати за ювелірними браслетами

223

Дорогоцінні прикраси популярні серед жінок та чоловіків різного віку, а щоб коштовності завжди добре виглядали, потрібно слідкувати за їх чистотою. Доглянуті ювелірні браслети підкреслять вашу індивідуальність та статусність, символізують достаток. Своєчасне чищення не дозволить прикрасі втратити блиск та привабливість, саме тому спеціалісти рекомендують проводити гігієнічні процедури не рідше одного разу на 6 місяців.

Якими бувають ювелірні браслети

Дорогоцінні коштовності розрізняють за такими факторами, як матеріал, товщина, вид ланцюжка, наявність вставок та інше. У питанні догляду найважливіше знати особливості металів та каміння, бо саме це може полегшити ускладнити процес чищення.

  1. Браслети з золота. Цей матеріал вважається дуже м’яким, саме тому механічний та хімічний впливи роблять коштовності менш гарними та розкішними.

  2. Браслети з платини. Рідкісний метал є більш стійким до окислення та зміни фізичних властивостей. Це означає, що таку прикрасу треба буде нечасто знімати для чистки.

  3. Браслети зі срібла. Дуже пластичний матеріал найактивніше вступає у хімічні зв’язки. Це означає, що при тісному контакті з тілом, водою чи парфумами такі прикраси швидко темніють та потребують догляду.

Як чистити коштовності з платини та золота

Щоб швидко і без пошкоджень повернути ювелірні браслети до бездоганного вигляду, потрібно знати деякі нюанси догляду:

  • у домашніх умовах використовуйте звичайний мильний розчин, змивати його потрібно теплою проточною водою;

  • для видалення побутового нальоту щоденно протирайте виріб спиртом з фланелевою ганчіркою;

  • аксесуари після чищення потрібно насухо витирати, інакше вони знову потемніють;

  • раз на 2 місяці можна використовувати спеціальні речовини для догляду за ювелірними прикрасами.

3 найпопулярніші рецепти чищення золотих та платинових браслетів

Ювелірні вироби люди носять вже кілька століть, а тому існують деякі прості, перевірені часом способи догляду за прикрасами. Кожен з них не містить складних інгредієнтів та може бути використаний у домашніх умовах.

  • Зробіть невелику кількість мильного розчину (краще використовувати дитячий шампунь або мило) і покладіть виріб туди на декілька годин. Після цього промийте коштовність проточною теплою водою та насухо висушіть фланелевою ганчіркою.

  • У 0,5 л мильного розчину додайте 3-4 краплі нашатирного спирту, покладіть у речовину браслети з золота та платини, залишіть на ніч. Вранці промийте вироби та викладіть на сухе місце. Цей спосіб не лише очищає прикраси, а й запобігає їх потемнінню у майбутньому.

  • На 100 мл води покладіть 2 столові ложки прального порошка та поставте утворений розчин на повільний вогонь. Після закипання додайте 2 ложки оцту та залиште на плиті ще на 15 хвилин. Промийте виріб та висушіть.

Як почистити браслет із срібла

Коштовності з цього металу потрібно чистити в 2 рази частіше, аніж аналогічні вироби з золота або платини. Для того щоб браслет не виглядав темним та брудним, приділяйте особливу уваги догляду за ним.

  • На поверхню прикраси нанесіть зубну пасту та витирайте її м’якою щіткою. Якщо застарілий наліт залишився, додайте до цього засобу пару крапель нашатирного спирту.

  • Візьміть яєчний жовток, натріть їм поверхню прикраси та залиште на 15—20 хвилин. Промийте срібний виріб проточною водою та насухо витріть. Цей спосіб збільшить час від однієї чистки до іншої, оскільки захищатиме метал від окислення.

  • Змішайте нашатирний спирт та перекис водню у рівних частинах та залийте розчин у посудину з щільною кришкою. Покладіть туди браслет та залиште на 10 хвилин. Будьте обережними, ця суміш дуже їдка і може пошкодити прикрасу, якщо держати її довше вказаного часу.

Використовуйте ці поради, і ваші коштовності завжди будуть блискучими та привабливими. Якщо ви давно вже шукаєте місце, де можна купити якісні ювелірні браслети за доступною ціною, тоді звертайтеся до інтернет-магазину КЮЗ.



• не пропусти