5 країн для бюджетного туризму

192

Ось топ-5 країн, куди можна поїхати влітку 2017 недорого і на які варто звернути увагу, якщо ви хочете відпочити цікаво, але економно.

РУМУНІЯ

румунія фото

Дуже цікавий напрямок для літнього відпочинку. Кожен регіон цієї країни має тільки йому притаманний колорит і багату історію. Румунія – це і замок графа Дракули в Брані, і мінеральні джерела, і середньовічні городки Сігішоара, Сібіу, Брашов, а також – унікальні укріплення церкви, що знаходяться під охороною ЮНЕСКО, і дивовижні панорами дельти Дунаю. Найкраще країну відвідувати екскурсійним туром, ось сторінка де можна підібрати на свій смак тур в РУмунію чи іншу мальовничу країну Європи.

Пакетний тур: від $ 600 на двох (10 днів, автобус, готель 4*зі сніданками)

Індивідуально: авіаквитки Київ-Бухарест-Київ будуть коштувати $ 250-300 на людину (автобус – від $ 60). Двомісний номер в готелі середнього класу обійдеться в $ 30-70, зняти кімнату в приватному будинку можна дешевше ($ 20-35 в столиці, $ 12-15 в містах поменше). У недорогому ресторані можна пообідати за $ 3-5, а перекусити вуличною їжею – $ 0,30-1,25.

АЛБАНІЯ

албания фото

Куди можна поїхати недорого і бюджетно, так це Албанія. Красива країна в самому серці Європи знаходиться на тому етапі розвитку туристичного сектора, коли вже є багато хороших готелів на березі, але ціни ще не захмарні. Тут є що подивитися: що добре збереглися мечеті часів Османської імперії і старовинні церкви, тринадцять (!) Національних парків, місто-музей Гирокастра з давньою цитаделлю і справжнім східним базаром. Найпопулярніші курорти з дешевим туризмом – Саранда, Фієрі, Вльора, які розташовані на Адріатичному і Іонічному морях.

Пакетний тур: від $ 1500 на двох (10 днів, авіа, готель 4* зі сніданками)

Індивідуально: авіапереліт Київ-Тирана-Київ обійдеться в $ 250-350 з людини. Ціна на проживання в готелях курортних міст стартує від $ 10 (ліжко в чотиримісному номері зі зручностями в коридорі), стандартний двомісний номер можна зняти за $ 50-120 в залежності від рівня готелю. Сніданок і вечеря в більшості готелів включені у вартість. Обід в недорогому ресторані обійдеться в $ 10 з людини.

ВІРМЕНІЯ

армения фото

Це – справжній рай для любителів історії. Храм Звартноц, включений в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, фортеця Гарні, Ечміадзінський монастир, який також знаходиться в списку ЮНЕСКО, церкви Катогике (XIII століття) і Зоравар (XVII-XVIII століття) – ось лише найвидатніші з десятків пам’яток Вірменії. У країни немає виходу до моря, але це компенсується красивим озером Севан: найкраще відпочивати там з середини липня до кінця серпня, коли вода прогрівається до комфортної температури.

Пакетний тур: від $ 1100 на двох (10 днів, авіа, готель 4 * зі сніданками)

Індивідуально: Переліт Київ-Єреван-Київ буде коштувати від $ 250 з людини. Місце в хостелі в центральній частині Єревана можна зняти за $ 6-7, скромний окремий номер – $ 25-30 на добу. Такі ж ціни на студії в спальних районах міста, трохи дорожче обійдеться квартира в центрі міста – $ 30-45 на добу. Їжа в Вірменії дуже ситна і доступна: пообідати в кафе легко можна на $ 3-4, а перекусити на вулиці – за $ 1. Якщо вас цікавлять бюджетні подорожі, то Вірменія буде дуже хорошим варіантом.

ТУРЕЧЧИНА

туреччина фото

Куда дешевше поїхати за кордон, як не в Туреччину! Тепле море, стародавні пам’ятники архітектури, розвинена інфраструктура і хороший сервіс за доступними цінами допомагають Туреччини ось вже багато років залишатися найпопулярнішим літнім напрямком серед українців. У період з липня по серпень краще відпочивати на курортах Егейського моря (Кушадаси, Фетхіє, Мармарис) – через низьку вологость там практично не відчувається спека. Тут можна вибрати хороший тур для незабутнього відпочинку на мору, як в Туреччині так і в інших морських країнах.

Пакетний тур: від $ 850 на двох (10 днів, авіа, готель 4* all inclusive)

Індивідуально: переліт Київ-Анталія-Київ обійдеться в $ 300-350 з людини. Ціна двомісного номера в готелі на узбережжі Егейського моря варіює від $ 20 до $ 250 в залежності від класу готелю. Обід в ресторані обійдеться в 6-8 доларів, овочі і фрукти можна недорого купувати на місцевих ринках (чим ближче до кінця дня, тим нижче на них ціна).

СЛОВАЧЧИНА

словаччина фото

Після поділу Чехословаччини на дві країни велику туристичну популярність завоювала Чехія, в Словаччині ж рекреаційний напрям тільки розвивається, і це дає можливість якісного відпочинку за помірну, в порівнянні з іншими європейськими країнами, ціну. Словаччина – країна-курорт, де знаходиться близько 1200 мінеральних і термальних джерел. Ідеальний варіант для тих, хто задається питанням: куди поїхати в Європу недорого? У поєднанні зі свіжим гірським повітрям Західних Карпат це природне багатство дозволяє відновити сили і зміцнити імунітет. Особливо відомі пам’ятки Словаччини – Братиславський замок, собор Святого Мартіна, палац Грассалковіча. До речі, Словаччина відома своєю лояльністю до українців в плані видачі Шенгенських віз.

Пакетний тур: від $ 1200 на двох (10 днів, авіа, готель 4* зі сніданками)

Індивідуально: авіа – близько $ 350-400 з людини. Вартість двомісного номера зі сніданком в готелі становить приблизно $ 25-70, а обід в ресторані обійдеться в $ 3-8.

СЛОВЕНІЯ

словенія фото

Зелена країна з фантастичною природою. Туди їдуть заради альпійських озер, термальних джерел, мальовничих старовинних містечок. До того ж, відпочиваючи в Словенії, є можливість виділити пару днів і побувати в сусідніх країнах. Наприклад, на поїзді з Марібор можна за півгодини добратися до Шпільфельда (приблизно $ 8), а звідти за 40 хвилин – до другого за величиною австрійського міста Грац ($ 11,5). А приблизно за $ 20 можна на катері відправитися в один з найбільш романтичних міст світу – італійську Венецію . Ось таке бюджетне подорож по Європі.

Пакетний тур: від $ 1600. на двох (10 днів, авіа, готель 4 * зі сніданками)

Індивідуально: переліт в Любляну і назад коштує $ 250-300 на людину. Ціна окремого двомісного номера в готелі стартує від $ 60. Середній чек за обід – $ 20-30 на двох.

ГРУЗІЯ

грузія фото

Те, наскільки українці люблять Грузію, видно з будь-якого фестивалю, де саме до яток з грузинської їжею завжди шикуються найбільші черги. Але Грузія – це не тільки смачна їжа і відмінне вино. Це і знаходяться під охороною ЮНЕСКО монастирі і фортеці Мцхета, і «лялькове» містечко Сигнахи з якого відкривається панорама Алазанської долини, і курорт Боржомі з цілющою водою і кришталево чистим повітрям. А ще, звичайно, приморський Батумі з його грандіозною 10-кілометровою набережною і розвагами на будь-який смак і гаманець.

Пакетний тур: від $ 1200 на двох (10 днів, авіа, готель 4* зі сніданками)

Індивідуально: авіапереліт стартує від $ 230 на людину. У Тбілісі і Батумі вигідніше знімати квартиру, вона обійдеться в $ 25-30, тоді як двомісний готельний номер коштує $ 40 і вище. Пообідати в кафе можна за $ 6-7, а перекусити на вулиці – менше, ніж за долар.