Меблеві стяжки: надійно і красиво

1143

Виробництво меблів передбачає скріплення між собою різних деталей. Причому це не має бути просто надійне кріплення, яке не дозволяє деталям розходитися під час експлуатації, важливо, щоб місце з’єднання виглядало максимально естетичним. Саме це забезпечується меблевими стяжками, які завжди приховані й не псують зовнішнього вигляду виробу.

Ще однією особливістю меблів є те, що їх можна розбирати й збирати заново. Якщо деталі виробу скріпити за допомогою саморізів, то вже після першого розбирання не можна буде гарантувати надійність конструкції. Стяжка натомість дає можливість неодноразово розбирати меблі без шкоди для їхньої функціональності.

Існує кілька видів стяжок:

  • конфірмат;
  • ексцентрикова;
  • міжсекційна;
  • стяжка для стільниць та інші.

Усі види кріплень пропонуються в компанії «ВіЯр». Використання того чи іншого виду стяжки залежить від різновиду деталей для скріплення й складності з’єднання. Можна придбати стяжки в «ВіЯр» німецького та китайського виробництва.

Конфірмат (єврогвинт)

Найбільш часто застосовуваний і простий елемент у використанні. Для його застосування слід просвердлити отвори у деталях виробу. З’єднуються деталі під кутом у 90 градусів. Така стяжка використовується, коли меблі не планується розбирати, адже вона витримує не більше 3-4 циклів.

Ексцентрикова стяжка

Буває 2-х видів: мініфікс і рафікс.

Мініфікс застосовується подібно до конфірмата. Але отвори під таке кріплення важко зробити самостійно, тому часто використовується на меблевому виробництві. Стяжка складається зі штока й ексцентрика. Кріплення приховане від ока й, на відміну від конфірмата, витримує багаторазове збирання-розбирання.

Рафікс частіше застосовується для навішування полиць, хоча його можна використати й просто для з’єднання деталей. На відміну від мініфікса, ексцентрик рафікса у пластиковому корпусі (може бути різних кольорів). Скріплення деталей відбувається коротким штоком, який закручується в ексцентрик.

Міжсекційна стяжка

Застосовується для того, щоб поєднати декілька шаф у блок. Являє собою різьбове з’єднання із 2-ма голівками з насічками під викрутку. Одна деталь — це полий циліндр із різьбою, а друга — гвинт. Через таку будову меблі можна багаторазово розбирати.

Стяжка для стільниці

Це спеціальне кріплення, яке поєднує 2 частини стільниці. Деталь складається зі штока, на якому з 2-х сторін різьба, 2-х напівсфер та фіксуючих гайок. Для монтажу на нижній частині стільниці вирізаються круглі заглиблення та отвори під шток, на яких з обох боків накручуються напівсфери, що фіксуються гайками.

Весь асортимент стяжок представлений в магазині «ВіЯр» можна переглянути на сайті viyar.ua і відразу оформити замовлення.



• не пропусти