В Україну прибув ешелон білоруської військової техніки

181

На українській залізниці зафіксоване транспортування шасі білоруського виробництва, призначені для зенітно-ракетних комплексів. Журналіст Александр Аргат розцінив це як хороший знак: Білорусь підтримує і допомагає Україні, в тому числі в сфері розвитку воєнних технологій.

«На території України зафіксовані шасі від білоруського МЗКТ для ЗРК (зенітно-ракетних комплексів). Новенькі. Що це значить? Як мінімум що у нас хороші відносини з Мінськом. Дуже. Бо Лукашенко, якщо ЗРК будуть для нас, дає нам можливість створити зброю, яка буде збивати літаки тільки однієї країни – Росії», – розповів Аргат у соцмережі.

Журналіст припустив, що в Мінську не за дарма ризикують відносинами з Росією заради України. Можливо, це та ціна, яку платить сусідня країна за те, що Україна купує в неї армійські вантажівки виробництва МАЗ.

Аргат розглядає й іншу причину, чому білоруські шасі для важкого озброєння опинилися в Україні. Можливо, тут їх будуть тільки збирати й вже готові ЗРК продавати за кордон.

«Адже Т-38 «Стилет» це спільний українсько-білоруський проект. І наша частина в цьому проекті – ракета від КБ «Луч». Може просто у нас тут вже обладнувати будуть, а далі якимось шейхам продадуть. Теж непогано, адже за чужі гроші доводимо до розуму вид зброї, який раніше не виробляли», – каже Аргат.