Унікальний ресторан на скелі посеред океану The Rock, Танзанія (фото)

1364

Ресторан The Rock (Michamvi Pingwe Village, Занзібар, Танзанія) можна по праву вважати одним з найбільш незвичайних у світі. Розташований на вершині невеликий скелі, що виросла з Індійського океану, він буквально став символом Занзібару, Танзанія. Заснований в 2010 році, він виконаний з акцентом на місцевий стиль і виглядає вельми просто.

Один з найбільш самобутніх у світі ресторанів морепродуктів знаходиться зовсім не на Лазурному березі, не у Франції і навіть не в Японії. А. .. в Занзібарі. Здалеку схожий на бідну рибальську халупу, але насправді ресторанчик дуже атмосферний, комфортний і цікавий: можливо, саме такий заклад бачать уві сні українські офісні працівники в розпал зими.

Цей ресторан морепродуктів стоїть на прибережній скелі неподалік від відомого в Занзібарі (і не тільки) пляжу Мічанві Пінгве (Michanwi Pingwe). Тому ресторанчик так і називається – “Rock”, Скала. До нього можна припливти на човні, а можна і пришльопати босими ногами по піску – господарі не образяться, якщо ви принесете пісок на їх чисту підлогу. Тому що підлоги там немає.

Пісок замість паркету, грубі дерев’яні лавки (втім, є і звичайні стільці), тростинний навіс і вид на море, ніби на календарику: складається відчуття, що в цьому ресторані знімали всі існуючі фільми про курорти. Усередині, втім, обслуговують по вищому класу: акуратний темношкірий метрдотель чинно подасть карпаччо з кальмара, спагетті з креветками і цукіні, або свіжозапеченних омарів.

Єдиний недолік Занзібарського ресторану морепродуктів – те, що Занзібар дуже далеко. А може, це й добре: справжня мрія повинна бути важкоздійсненною.

26

Images

original

TheRock1

TheRock2

TheRock3

TheRock4

TheRock5

TheRock6

TheRock7

TheRock8



• не пропусти