У Китаї створили багатоповерхівки з лісом на балконі. Та в них ніхто не захотів жити, і будинки окупували комарі

1385

У китайському місті Ченду створили експериментальні багатоповерхівки з особистим «вертикальним лісом» на кожному балконі. Розпродати житло в них так і не вдалось, а доглянуті садочки перетворились на справжні джунглі, які ще й захопили комарі. Про це повідомляє The Bangkok Post.

Забудовники проєкту — компанія Qiyi City Forest Garden — запевняли, що до квітня 2020 року продали усі 826 квартир. Однак виявилося, що в комплексі живуть всього 10 сімей.

Недоглянуті насадження на балконах із часом розрослись по стінах будівлі та привабили рій комарів. Нині пустий комплекс нагадує кадри з фільму про постапокаліпсис.

Цей житловий комплекс створили у 2018 році. Кожен балкон спроєктували так, щоби на ньому було місце для рослин. Однак без жителів усі вісім будинків заросли куди сильніше, ніж планувалося, і фактично висотки «окупували» комарі, які оселились у зарослях.

Водночас як зазначає видання, деяких людей це не лякає, тому деінде на балконах видно підрізані рослини та меблі, а в окремих квартирах горить світло.



• не пропусти